nove pobjede

Harrison Ford o Indiani Jonesu: 'Želio sam da taj ambiciozni film bude i zadnji'

14.06.2023 u 19:39

Bionic
Reading

Poznati holivudski glumac već je desetljećima na crvenim tepisima. Uloge koje je ostvario mnogi pamte i danas, a jedna mu je pomogla da postane legenda

Harrison Ford uistinu je jedna od najvećih zvijezda u Hollywoodu, a svoj zvjezdani status osigurao je ulogama u filmovima 'Ratovi zvijezda' i 'Indiana Jones'. Krajem lipnja izlazi posljednji nastavak s Harrisonom Fordom u ulozi Indiane Jonesa, što je za mnoge obožavatelje uistinu emotivno.

Tijekom karijere duge više od pedeset godina glumac je zadržao svoju skromnost, a priznao je da nikad nije želio biti bogat i slavan. Njegova je želja bila biti glumac i snimati filmove, a sada u tome uživa više no ikad.

'Vjerojatno sada više uživam u snimanju filmova nego prije', priznao je nedavno te otkrio da na početku karijere nikad nije pomislio da će uspjeti postati glavni glumac: 'Samo sam se nadao da bih mogao zarađivati ​​za život kao glumac i da ne bih morao nadopunjavati svoje prihode nekim drugim sporednim poslovima.'

Glumac će ovo ljeto napuniti 81 godinu, ali ni godine ni ozljeda ramena nisu ga spriječile da dovrši taj projekt.

'Želio sam da taj ambiciozni film bude i zadnji. I ne mislim da prije nismo snimali ambiciozne filmove — bili su ambiciozni na mnogo načina. Ali ne nužno tako ambiciozni s likom kakav sam želio da bude', rekao je 80-godišnji glumac te je na setu odlučio pokazati i svoje godine prikazavši starost kakva uistinu jest.

Na svjetskoj premijeri filma o Indiani Jonesu u Cannesu Ford je dobio Zlatnu palmu za životno djelo, a posebno ga je oduševila publika jer mu je nedvojbeno naklonjena. 'Samo sam pokušavao ostati pribran. Gomila je velikodušno pljeskala i bilo je pozitivno i ​​lijepo', opisao je Ford taj veliki trenutak karijere.

  • +7
Harrison Ford i Calista Flockhart Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia