Koncert u tvornici

Gus Gus: Majstori plesne elektronike priredili ljetnu reprizu za pamćenje

07.12.2017 u 11:31

Bionic
Reading

Nakon iznimno posjećenog ljetnog nastupa na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, islandski electro-duo Gus Gus ponovno je svratio u domaće krajeve održavši gotovo dvosatni koncert u prepunoj i plesom nabijenoj Tvornici kulture

Za malo koji sastav svjetskog glasa može se reći da dva puta u tekućoj godini pohodi domaće prostore, a islandskoj plesnoj atrakciji Gus Gus navedeno je po drugi put u razmaku od pet godina uspjelo poći za rukom. Nakon izvrsnog ljetnog nastupa u šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila, zaista je bilo pitanje vremena kad će se sjevernjački elektro velikani ponovno pojaviti u Hrvatskoj.

U Zagrebu su posljednji put kao trojac nastupili u prepunom jarunskom klubu Aquarius, a u međuvremenu su od višečlana sastava postali uigran tandem koji na krilima dobro poznatih hitova i dalje uspijeva zadovoljiti apetite domaće publike.

A post shared by antonija 🐼 (@tonka1006) on

Posljednji album 'Mexico' islandska plesna atrakcija objavila je prije tri godine, a ovog ljeta fanove su počastili singlom 'Featherlight' kojim najavljuju iščekivani album. Iako kraći za nove uspješnice i nekolicinu članova na nastupima, dvojac Daniel Agust i Biggi Veira po svemu sudeći proživljava drugu mladost pod okriljem imena Gus Gus.

Savršena simbioza dvojca na pozornici preslikala se i na tvorničku publiku koja je u plesnom duhu dočekivala svaku uspješnicu ovih samoprozvanih techno soulera, a zagrebački koncert Islanđani su iskoristili i za izvođenje par novih stvari kojima su dali uvid u ono što možemo očekivati na novom albumu nakon trogodišnje diskografske stanke.

Gus Gus u Tvornici Izvor: Promo fotografije / Autor: Walter Sirotić

Petnaestak minuta nakon predviđenog početka nastupa, Biggi Veira u visokim potpeticama izletio je za pult prepun analogne mašinerije, a uskoro mu se na pozornici pridružio i Daniel Agust odlučivši novim singlom 'Featherlight' otvoriti gotovo dvosatan koncert u polovici radnog tjedna.

'Danas je srijeda? Ovo je najbolja srijeda koju sam doživio', tijekom nastupa kratko je prokomentirao Agust koji je, osim vokalnim i plesnim egzibicijama, publiku držao zainteresiranom i neprestanim preodjevanjem, a svjetlosna i vizualna rješenja koja su sinkronizirano pratila Biggijevo prebiranje po analognoj opremi i ovaj su put dala poseban touch nastupu.

A post shared by Iva Domić (@domichewa) on

Silaskom s pozornice nešto prije ponoći, islandski dvojac u gotovo dva sata izvedbe preletio je preko uspješnica s hvaljena albuma 'Arabian Horse', ali i stvari sa samih početaka karijere poput 'Believe' i 'David' u tradicionalno izmijenjenom aranžmanu kojim nisu bježali od provjerene i jednostavne kombinacije osnovnih postulata elekronike.

Sve u svemu, možemo reći da je Gus Gus u reprizi ljetnog nastupa definitivno opravdao veliki interes za što je podjednako zaslužna i odana mu domaća publika koja svakim nastupom biva sve brojnija.