POPULARNI turčin

Glumac koji je utjelovio simpatičnog i lukavog Zumbul-agu u 'Sulejmanu Veličanstvenom' danas je neprepoznatljiv

14.11.2022 u 14:47

Bionic
Reading

Prije desetak godina mnogi su večeri provodili ispred malih ekrana napeto iščekujući što će se dogodit u novim nastavcima popularne serije inspirirane povijesnim događajima vezanih uz sultana te zgodama i nezgodama na dvoru i izvan njega. Jedan od najpopularnijih glumaca u Turskoj, Selim Bayraktar u njoj se proslavio ulogom Zumbul-age. Danas ga se nikako ne može poistovjetiti s likom iz serije

Od prve do posljednje epizode serije 'Sulejman Veličanstveni' publika se smijala njegovim zavrzlamama, mimici, gestikulaciji i smicalicama koje je izvodio pokušavajući udovoljiti svojoj gospodarici, sultaniji Hurem. Njegova uloga isprva je trebala trajati svega nekoliko epizoda, ali nakon reakcije publike na njegov lik odlučeno je da ostaje do kraja.

Poslije hit-serije pojavio se u još nekoliko projekata, a glumio je i negativnog lika. I danas se uspješno bavi glumom, a među ostalim se može pohvaliti Međunarodnim priznanjem koje je dobio za ulogu u Netflixovoj seriji 'Rise of Empires: Ottoman'.

Danas ima 47 godina i uopće ne izgleda onako kako su ga zapamtili mnogi - šarmantan je, ozbiljan, markantan, prosijed, a na Instagramu rado dijeli trenutke iz privatnog života. U vezi je s glumicom Emel Karakose.

Brojnim glumcima, uloga u seriji 'Sulejman Veličanstveni' bila je odskočna daska u karijeri, a Selim Bayraktar je među njima. Već tada je pokazao svu raskoš svog glumačkog talenta, kao i nevjerojatnu sposobnost transformacije. Kao što se može vidjeti prema fotografijama, Selim je fanatik u održavanju dobre forme, prakticira razne vještine od joge do vježbanja u teretani.