POZITIVNE KRITIKE

Gledatelji ne prestaju hvaliti seriju 'Nestali': 'Respekt i nakon druge epizode'

11.02.2020 u 10:18

Bionic
Reading

Nakon što je završila serija 'General', njezin je termin ponedjeljkom navečer preuzela mini dramska serija redatelja Kristijana Milića i scenariste Joška Lokasa koja se također bavi temom Domovinskog rata. U ponedjeljak je emitirana nova epizoda, a gledatelji su je odlično prihvatili jer su društvene mreže pune pozitivnih komentara

'Generala' je publika napadala po društvenim mrežama o 'Nestalima' se i nakon druge epizode govori se u superlativima. Riječ je o seriji od četiri nastavka za koju je Joško Lokas scenarij počeo pisati još 2010. godine. Producent je izjavio kako nije očekivao toliki interes publike.

Gledateljima se svidio lik Tarika Filipovića koji u seriji glumi svodnika. Glumac nudi vojnicima prostitutke, a čini se da je njegova uloga dobro nasmijala gledatelje serije.

'Tarik me baš dobro nasmijao. Dobra je serija, ali najveći problem je što moram tjedan dana čekati do nove epizode - samo su neki od komentara na drugu epizodu koju su opet usporedili sa serijom 'General'', jedan je od komentara s Twittera, a opet su pale usporedbe s netom završenom serijom 'General' Antuna Vrdoljaka.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan.

'Snimali smo ju najvećim dijelom u okruženju Parka prirode Velebit i Nacionalnog parka Paklenica i to u skoro pa nemogućim uvjetima. Svaki dan na setu bilo je minimalno skoro pa 80 ljudi, a u puno slučajeva i više njih koji su bez obzira na vremenske uvjete svaki dan bez ikakvog žaljenja odradili ono što su zamislili redatelj Kristijan Milić i direktor fotografije Mirko Pivčević. Kada smo im pridodali Gorana Rukavinu, postali smo još zahtjevniji set, ali ekipa je odradila vrhunski posao. Naravno, sve se to prebije na leđima glumaca, a mi smo imali tu sreću da su grizli za projekt kao da je pitanje života ili smrti', izjavio je autor serije Joško Lokas za tportal.

  • +11
Snimanje dramske serije 'Nestali' Joška Lokasa Izvor: tportal.hr / Autor: Privatni album