krenula majčinim stopama

Gita Hajdarhodžić, kći nekadašnje divasice, psihologinje Maje Vučić, 'razvalila' izvedbom

01.11.2023 u 12:33

Bionic
Reading

Hrvatska gospodarska komora u ponedjeljak je dodijelila nagrade Zlatna kuna za najbolje poslovne rezultate u 2022., a nezaboravni glazbeni ugođaj prisutnima je priuštila vrsna mlada vokalistica

Kći Maje Vučić i umjetnika Igora Hajdarhodžića navršila je 17 godina, a već je poznato i traženo lice u glazbenim krugovima.

U ponedjeljak navečer prisutne je očarala svojim interpretacijama. Najprije je svoju vokalnu svestranost pokazala u medleyju, zapjevavši s velikom lakoćom i samouvjerenošću s mladim glumcem Lovrom Juragom, a sama je, uz pratnju ansambla Ante Gele, izvela 'Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj' (obradu domoljubne pjesme Daleke obale koja je prerasla u neslužbenu navijačku himnu).

Gita je već prava profesionalka, a u to su se, među ostalim, uvjerili svi koji su prisustvovali glumačko-glazbenom spektaklu 'Vraćam se, Zagrebe, tebi' ispred zagrebačkog HNK. Također je svoj nastup imala na pozornici partyja Zlatnog studija, kada je izvela pjesmu Jadranke Stojaković 'Što te nema'.

Od devete godine članica je zbora Zvjezdice, a pjevala je u brojnim operama, kao što su 'La Bohème', 'Tosca', 'Turandot' i 'Čarobna frula'. U rujnu je otišla na koledž u Englesku te će se pripremati za prijemni na njihovoj akademiji u siječnju iduće godine. Želja joj je surađivati sa stranim redateljima i producentima, a u tome ima bezrezervnu podršku svog oca, dubrovačkog umjetnika Igora Hajdarhodžića, i mame Maje, koja je godinama tajila kćeri da je pjevala u ženskoj skupini Divas.

Maja danas radi kao psihologinja, a na početku nije bila najsretnija kada je shvatila da će se njezina Gita baviti glazbom. No kad je shvatila da se mlada glazbenica želi ozbiljno posvetiti tome, dala joj je vjetar u leđa.