HRPA LAŽI?

Forbes tvrdi da Kylie Jenner nije miljarderka

29.05.2020 u 20:53

Bionic
Reading

Časopis Forbes optužio je klan Jenner-Kardashian za laganje kako bi u javnosti stvorili dojam da kozmetička tvrtka Kylie Cosmetics koju je Kylie Jenner prodala stoji bolje nego što je to bio slučaj

Kylie Jenner prošle je godine postala poznata kao 22-godišnja milijarderka, a nedavno je prodala 51 posto udjela u svojoj kozmetičkoj tvrtki Kylie Cosmetics za što je dobila oko 600 milijuna dolara. Forbes je izdao članak u kojem optužuje članove Kylieine obitelji za laganje o financijskom stanju tvrtke i njenim prihodima.

Štoviše, Forbes tvrdi kako je Kylie Jenner lažirala financijske dokumente koji su podupirali tvrdnje o tome koliko je dobro stajala njena tvrtka. Coty je kupio 51 posto udjela Kylie Cosmetics koja je bila procjenjena na 1.2 milijarde američkih dolara. Nova Forbesova procjena je da Kylie Jenner vrijedi oko 900 milijuna dolara.

Kylie Jenner uzvratila je Forbesu na uobičajeni način – putem društvenih mreža.

'Što me je dočekalo kad sam se probudila. Mislila sam da je ovo stranica koja drži do sebe. Sve što vidim je niz netočnih tvrdnji i nedokazanih sumnji. Nikad nisam tražila nikakvu titulu niti pokušala lagati kako bih je dobila', napisala je Kylie Jenner na Twitteru.

Kylie Jenner dodatno se osvrnula na to što je tvrdnja da je krivotvorila poreznu karticu nečije mišljenje.

'To je vaš dokaz? Znači, vi ste samo MISLILI da je u pitanju krivotvorina? Što ja to čitam', napisala je Kylie Jenner.

Forbes je objasnio da povrat poreza iz 2016. ukazuje na znatno više prihode nego što su oni koje je Coty objavio. Jedina dva moguća objašnjenja su da je prodaja proizvoda Kylie Cosmeticsa drastično opala u sljedeće dvije godine ili da je povrat poreza bio krivotvoren.

Forbes je Kylie Jenner imao na naslovnici tijekom 2019. kao najmlađom milijarderkom koja je to sama postigla. Ta je tvrdnja navodno naljutila Kanyjea Westa koji je titulu milijardera dobio tek u travnju ove godine te se dodatno naljutio da je njegovo bogatstvo procijenjeno na 1.26 milijardi dolara, kad je, prema njegovim riječima, zapravo u pitanju 3.3 milijarde dolara.

  • +2
Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Forbes se oslanja na niz stručnjaka te razne dokumente i ne uzima zdravo za gotovo izjave o bogatstvu. Bilo kako bilo, zadnje procjene bogatstva raznih pripadnika obitelji Jenner i Kardashian prilično su impresivne.

Kim Kardashian vrijedi oko 370 milijuna dolara, Kris Jenner oko 90 milijuna, Khloe Kardashian oko 40 milijuna, Kourtney Kardashian oko 35 milijuna, Caitlyn Jenner oko 100 milijuna, Kendall Jenner oko 30 milijuna te Rob Kardashian oko deset milijuna.

  • +9
Dom Kylie Jenner Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia