HUAWEI P9 Blue

Evo zašto je ovo najbolji smartphone u Europi po izboru potrošača

16.01.2017 u 13:00

Bionic
Reading

Dvije godine zaredom Huaweijeve mobilne perjanice osvojile su srca potrošača u Europi i šire

Od predstavljanja u travnju najnoviji model pod oznakom P9 prodan je u više od deset milijuna primjeraka. Po čemu se ovaj uređaj izdvaja u moru mobilne konkurencije i čemu duguje svoj uspjeh na tržištu? Isprobali smo najnoviju verziju ovog pametnog telefona u plavoj boji, Huawei P9 Blue

Još od otkrivanja uređaja Huawei je posebnu pažnju dao upravo sustavu dvostruke 12-megapikselne kamerice Leica integrirane u P9 Blue. Posrijedi je zapravo prvi uređaj koji je nastao u suradnji Huaweija i legendarne njemačke tvrtke iz svijeta fotografije Leica. S obzirom na to da većina fotografija danas nastaje upravo u mobilnom svijetu, Huawei P9 Blue računa upravo na to - uz vrhunske rezultate, u što smo se i sami uvjerili.


To je moguće zahvaljujući preciznoj optici Leica f/2.2, kao i korištenju odvojenog RGB i monokromatskog senzora za dvostruki sustav kamerica. Prvi senzor služi za snimanje boja, dok monokromatski fenomenalno hvata detalje (50 posto više uz korištenje 200 posto više svjetlosti). Ovim potezom Huawei je postavio nove tehnološke standarde u svijetu pametnih telefona, a cijeli sustav osigurava nevjerojatno precizne i superiorne rezultate. Bilo da je riječ o snimanju uobičajenih fotografija, bilo isključivo crno-bijelog sadržaja, neovisno o uvjetima osvjetljenja, P9 Blue stvara sjajne uratke, bogatih detalja i općenito fotografije koje nemalo nose Leicin duh - jedinstvenu emociju i bezvremenski karakter.


Korisnici ne moraju posebno razmišljati o autofokusnom sustavu jer se on automatski brine i odabire ono najbolje ovisno o uvjetima. Tu su i lasersko fokusiranje, dubinsko fokusiranje i kontrastno fokusiranje, a funkcioniraju u sklopu Huaweijeve tehnologije Hybrid Focus. Leica i Huawei su s razlogom pri predstavljanju uređaja P9 izjavili kako žele pružiti korisnicima optimalno iskustvo snimanja fotografija na pametnim telefonima. Ne samo da je Huawei ovim mobitelom osvojio nagradu za najbolji smartphone u Europi, već je pokupio nagrade i priznanja za ovaj sustav kamerica.


Oni koje žele naprednije mogućnosti i više ručne kontrole to svakako imaju na raspolaganju. No posebno vrijedi spomenuti tri Leicina načina snimanja fotografija: standardni, žive boje i blage boje, ovisno o tom što korisnik želi dobiti. Jasno, tu je i crno-bijeli režim snimanja kojim se mogu snimiti vrlo snažne i evokativne fotografije.

Kamerice su daleko od jedinog iznenađenja

Baš kako se očekuje od mobilne perjanice, Huawei P9 Blue krije dovoljno procesorske snage za pokretanje najzahtjevnijih aplikacija i 3D igara. Baterija od 3.000mAh pobrinut će se za neometan rad - posebno zbog podrške za brzo punjenje.

Ova značajka osigurava uređaju P9 Blue da se za svega 10 minuta punjenja napuni dovoljno za tri do četiri sata razgovora preko mobilne mreže:


Svakako vrijedi spomenuti i najprecizniji te najbrži 3D čitač otiska prstiju za maksimalnu sigurnost pri otključavanju uređaja. On je smješten na aluminijskom kućištu iz jednog dijela, a nova, plava nijansa inspirirana je šarenilom i drskošću pop-art pokreta te odražava svu strast i glamur svijeta mode.

Nije da Huawei P9 i prije nije bio ikona stila i vrhunske tehnologije, no nova boja pojačava njegov moderni dizajn. Plava nijansa koju su odabrali za osvježavanje ponude modela P9 postala je vrlo popularna u svjetskim modnim krugovima te donosi dašak klasične elegancije i smirenosti.

Upravo zbog ovog skladnog spoja tehnologije i dizajna Huaweijeva mobilna perjanica P9 Blue nije namijenjena samo onima koji žele najjači smartphone na tržištu, već svim ljubiteljima svijeta mode, stila, umjetnosti i posebno fotografije.

Tehničke karakteristike:

Zaslon: 5,2 inča, 1.080 puta 1.920 piksela (423 ppi), IPS-NEO LCD
Čipset: HiSilicon Kirin 95
CPU: Quad-core 2.5 GHz Cortex-A72 & quad-core 1.8 GHz Cortex-A53
GPU: Mali-T880 MP4
Utor za memorijske kartice: microSD
Memorija: 32 GB, 3 GB RAM (EVA-L19/EVA-L09) te 64 GB, 4 GB RAM (EVA-L29)
Primarna kamerica: Dual 12 MP, f/2.2, 27 mm, optika Leica
Snimanje videa: 1080p@60fps, 1080p@30fps, 720p@120fps
Sekundarna kamerica: 8 MP, f/2.4, 1080p
Povezivost: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, DLNA, WiFi Direct, Bluetooth (v4.2, A2DP, LE), GPS, NFC, USB Type-C 1.0
Baterija: Li-Ion 3.000 mAh