talijanski slavuj

Eros Ramazzotti slavi 60. rođendan, a čestitala mu i naša Franka Batelić

28.10.2023 u 09:44

Bionic
Reading

Popularni talijanski glazbenik kojeg vole dame diljem svijeta na Instagramu je objavio video u kojem su sažeti ključni trenutci njegovog života, od djetinjstva do danas. Učinio je to kako bi proslavio svoj 60. rođendan, a čestitke Erosu stižu iz svih krajeva svijeta

Kada bismo nabrajali najpoznatije talijanske glazbenike koji su pjevajući na vlastitom jeziku osvojili svjetske stadione i arene, među prvima bi nam na pamet pao Eros Ramazzotti. Poznati Talijan danas slavi 60. rođendan, a mnoge obožavateljice složit će se da je Eros s godinama sve bolji i bolji...

Pjevač rođen u Rimu okrugli je rođendan obilježio kratkim videom u kojem je ispričana priča o njegovom glazbenom uspjehu.

Priča započinje Erosovim fotografijama iz ranog djetinjstva te govori kako dječak zasigurno nije ni sanjao da će postati jedan od najvećih talijanskih glazbenika svih vremena - ne samo kao pjevač, već i kao kantautor!

Glazbenu karijeru započeo je 1981. na natjecanju glazbenih talenata s pjesmom 'Rock 80', koja mu je kasnije osigurala prvi ugovor s izdavačkom kućom, a 1984. godine postaje svjetska glazbena zvijezda nastupom na Sanremo Festivalu s pjesmom 'Terra promessa' koja je osvojila svijet. Atraktivni pjevač nekoliko je puta posjetio Hrvatsku u kojoj ga publika obožava, a posljednji put ovog kolovoza kada je rasprodao pulsku arenu.

koncertni spektakl

Eros Ramazzotti priredio večer za pamćenje u Puli: Pogledajte djelić atmosfere

Pogledaj galeriju

Njegova rođendanska objava u tek devet sati prikupila je već više od 29 000 'lajkova', a obožavatelji diljem svijeta pjevaču su čestitali rođendan uz prikladne rođendanske želje. Čestitkama se pridružila i poznata Istrijanka Franka Batelić koja je talijanskom kolegi napisala 'Sretan rođendan' na talijanskom jeziku.