Susan Downey

Emotivni Robert Downey Jr. zahvalio je voljenoj supruzi: 'Svojom me ljubavlju vratila u život'

11.03.2024 u 13:03

Bionic
Reading

Robert Downey Jr. ovaj je trenutak čekao čitavog života, a kad je njegova karijera krenula nizbrdo pojavio se Christopher Nolan te mu pružio priliku za ulogu koja ga je vratila među istaknute članove holivudske elite. Osim Nolanu, glumac je zahvalio supruzi, i to na vrlo osebujan, no emotivan način

Film 'Oppenheimer' bio je apsolutni favorit ovogodišnje dodjele Oscara, a od ukupno 13 nominacija, osvojio je čak sedam zlatnih kipića. Među tih sedam osvojenih nagrada je i ona za najbolju mušku sporednu ulogu, a koja je otišla u ruke Roberta Downeyja Jr, povratnika kojeg je ovaj film vratio 'među žive'.

U konkurenciji među velikanima kao što su Robert De Niro i Mark Ruffallo, pobijedio je glumac čija je karijera krenula nizvodno nakon 2019. otkad se pojavio tek u filmu 'Doolittle' kojeg su mnogi prozvali katastrofalnim i 'negledljivim'.

Primivši najprestižniji zlatni kipić u ruke, Downey Jr. shvatio je koliko je značajna bila uloga u Nolanovom filmu 'Oppenheimer', ali i da je predodređen za velike i značajne uloge.

'Ovo je moja mala tajna: trebao sam ovaj posao više nego što je on trebao mene. Chris je to znao, Emma se pobrinula da to riješi - okružila me jednom od najboljih glumačkih postava i ekipa svih vremena', rekao je glumac.

Međutim, svoj je govor otvorio aludirajući na film 'Doolittle' te zahvalivši svojoj supruzi Susan koju je kao producenticu upoznao na snimanju filma ‘Gothik’ 2003.

'Želio bih zahvaliti svojoj veterinarki - mislio sam na ženu - Susan Downey tamo. Pronašla je mene, režećeg ljubimca spasioca, i svojom me ljubavlju vratila u život. Zato sam ovdje. Hvala', rekao je Downey Jr. priznavši da ga je supruga spasila iz pakla droge u kojem je tonuo.

Također, svojim je kolegama iz filma Cillianu Murphyju, Mattu Damonu i Emily Blunt zahvalio na suradnji te istaknuo koliko mu znači njihova podrška: 'Emily, Cillian, Matt Damon ... Bilo je fantastično i stojim ovdje pred vama kao bolji čovjek zbog toga. Znate, ono što radimo ima smisla, a stvari koje odlučimo napraviti su važne.'

Svoj je govor završio zahvalama publicistu, stilistu i odvjetniku koji je proveo dvadesetak godina spašavajući ga iz nevolja.

  • +3
Oscar, 2024. Izvor: Profimedia / Autor: The Grosby Group / Grosby Group / Profimedia