STOJI IZA SVOJIH RIJEČI

Dwayne Johnson o svađi s Vinom Dieselom i pogrdnim nazivom za kolegu: 'To što sam rekao sam i mislio'

13.10.2021 u 13:40

Bionic
Reading

Svađa dvije zvijezde akcijskih filmova krenula je nakon zajedničkog rada na filmu 'Fast Five' iz franšize 'Brzi i žestoki' prije desetak godina. U intervjuu za Vanity Fair 49-godišnji Dwayne Johnson objašnjava trenutnu vezu s 54-godišnjim Vinom Dieselom, koja ne postoji jer su, kako kaže, filozofski dvije različite osobe koje poslu snimanja filmova pristupaju na dva vrlo različita načina

'Radi se filozofiji svakodnevnog odlaska na posao i gledanja na sve kao na ravnopravne partnere, gledajući i na studio kao ravnopravnog partnera. I gledanje na filmski ekipu, bez obzira na nečiji položaj, treba biti ravnopravno, s poštovanjem i poniznošću, poštujući proces i svako drugo ljudsko biće koje ulaže isto toliko vremena, isto toliko napornog rada i kapitala, ako ne i više. Mislim da mi je uvijek bilo važno biti stajati uspravno i gledati nekoga u oči. Ako kažete da ćete nešto učiniti, učinite to', objašnjava u intervjuu za Vanity Fair Johnson razliku između njega i Diesela, ne trudeći se sakriti osjećaje prema kolegi.

Johnson kaže kako je dio njega uvijek osjećao kako nema šanse da odgovori na bilo koju od gluposti. Istina je, kaže, da je prečesto mislio da ga ništa više ne može iznenaditi.

'Za razliku od njega, ne dolazim iz svijeta kino filmova, moje je pojavljivanje bilo drugačije, a drugačije sam i odgojen. Došao sam iz potpuno druge kulture i okruženja i u svaki projekt ulazi dajući sve od sebe. Ako osjetim da postoje neke stvari koje treba riješiti i pobrinuti se za to, onda to i učinim. Vrlo jednostavno', kaže Johnson pa se osvrće na Vinovu izjavu u kojoj se referira na talijanskog filmaša Federica Fellinija.

Naime, u intervjuu za Men's Health ovoga ljeta, Vin je objašnjavajući svoj odnos s Johnsonom rekao kako je Dwayneu pružio puno 'teške ljubavi' radeći kao producent filma 'Hobbs & Shaw' iz 2019. godine, spominjući tada Fellinija.

'Bilo je potrebno puno rada. Morali smo do toga doći, a ponekad sam u to vrijeme morao pružiti puno 'teške ljubavi'. Nije u Fellinijevom stilu, ali učinio bih sve što bih morao kako bih dobio performanse u bilo čemu što produciram', rekao je Diesel.

'Kad sam to pročitao, kao i svi drugi sam se nasmijao. Jako sam se nasmijao. Svi smo se smijali, nekako sam siguran da se i Fellini smije', komentirao je Dieselovu izjavu Johnoson.

  • +10
Dwayne Johnson i Vin Diesel u franšizi 'Brzi i žestoki' Izvor: Profimedia / Autor: FilmStills.net / Film Stills / Profimedia

Kao što je poznato, Johnson je dobio zaseban film u slavnoj franšizi 'Brzi i žestoki: Hobbs & Shaw', u kojem nema Diesela. Akcijski junaci pokušali su riješiti svoje nesuglasice, ali bezuspješno.

'Imali smo sastanak, kojega ne bih nazvao miroljubivim sastankom, nego sastankom pojašnjavanja nekih stvari. Razgovarali smo u mojoj prikolici i upravo je iz tog razgovora postalo kristalno jasno da smo na dva odvojena kraja spektra. I pristali smo ostati tamo', objašnjava Johnson.

Vin koji u franšizi glumi Doma od samog početka 2001. godine, s Johnsonom se upoznao 2011. godine, kad je u filmu 'Fast Five' 'The Rock' prihvatio ulogu agenta DSS-a Lukea Hobssa. Tu je ulogu ponovio i u nastavvima iz 2013. i 2015. godine, ali u filmu 'The Fate of the Furious' iz 2017. godine, Dwayne i Vin nisu zajedno snimili niti jednu scenu.

Bio je to Dwayneov uvjet za povratak u franšizu, jer je planirao povući se, vjerujući da je to najbolje za sve.

No, njihova je svađa izašla na vidjelo 2016. godine, samo desetak dana nakon završetka snimanja filma.

Dwayne je na Instagramu komentirao svoje kolege, hvaleći glumice Charlize Theron, Jordanu Brewster i Michelle Rodriguez i izražavajući olakšanje što je snimanje završilo, jer osim ove tri dame, iskustvo snimanja uzrokovalo je da mu 'krv proključa'.

'Nevjerojatno vrijedna ekipa. Universal Studios Entertainment također su bili sjajni partneri. Moje kolegice uvijek su nevjerojatne i volim ih, a moji kolege ipak su druga priča. Neki se ponašaju kao pošteni i karakterni ljudi, pravi profesionalci, dok drugi ne. Ovi drugi su prevelike kukavice da bi poduzeli bilo što po tom pitanju. Candy a**es', napisao je Johnson.

DVADESET GODINA FRANŠIZE

Još se nisu zasitili jurnjave: Gdje su bili na početku, a gdje su danas glavne zvijezde filmova 'Brzi i žestoki'

Pogledaj galeriju

Izraz Candy a**es bio je Dwayneov zaštitni znak tijekom hrvačke karijere, s kojim je vrijeđao svoje suparnike u ringu.

'Candy a** je nešto što ne želite biti. Najbolji način na koji bih opisao taj izraz bio bi: 'Život je toliko lakši, otkrio sam, kad niste puni go**na. A candy a** je u potpunosti pun go**na', objasnio je 'The Rock' za Vanity Fair.

Onog dana kad je objavio taj kasnije izbrisani post na Facebooku, kaže, nije se dogodilo ništa posebno, samo ista stara sra**, ali to jednodnostavno nije bio njegov najbolji dan.

A najbolji dan mu nije bio jer je to odlučio podijeliti, čime je izazvao vatrenu oluju.

Dwayne otkriva kako je dosta zanimljivo da je svaki član filmske ekipe našao način da dođe do njega ili mu pošalje poruku i potiho mu zahvali, ali priznaje da nije bilo u redu od njega što je to učinio.

'Nisam to trebao dijeliti. Na kraju svega, to se kosi s mojim DNK. Ne dijelim takve stvari i za takva se sra**a pobrinem daleko od javnosti. Javnost to ne mora znati. Zato kažem da mi to nije bio najbolji dan.', objašnjava Johnson.

No, po pitanju komentara kolege Diesela i izraza candy a** 'The Rock' nema nikakve dvojbe.

'Ono što kažem, to i mislim. No, nije bilo ispravno to javno izraziti', kaže Johnson.