SVE JE SAMO GLUMA

Dobro su nas zavarali: Ovi najbolji prijatelji s ekrana u stvarnim životima zapravo se ne podnose

27.06.2021 u 18:01

Bionic
Reading

Ne postoji radno okruženje u kojem se svi međusobno slažu i u kojem vlada prijateljska idila. No, za normalno funkcioniranje u većini radnih sredina dovoljno je korektno ponašanje na poslu, dok se od nekih očekuje da glume prijateljstvo. Za to postoji i dobar razlog, jer su za to i plaćeni, a ovi glumci čiji su likovi veliki prijatelji, u stvarnom životu navodno se baš ne podnose

Vin Diesel i Dwayne Johnson

Možda je u franšizi 'Brzi i žestoki' riječ o obitelji, ali odnos Dwaynea Johnsona i Vin Diesela izvan ekrana nije baš bratski. Kad je službeno objavljeno da se The Rock pridružuje obitelji 'Fast' u filmu 'Brzi i žestoki: Povratak' iz 2011. godine, zavladalo je uzbuđenje među obožavateljima serijala jer je Dieselov lik Dominic Toretto napokon dobio dostojnog protivnika. Na kraju filma, Johnsonov lik Luke Hobbs očito je od antagonista postao prijatelj. Nekoliko nastavaka kasnije, u filmu 'Brzi i žestoki 8' iz 2017. godine, Hobbs je Doma nazvao svojim bratom.

U stvarnom životu ova su dvojica daleko od bratstva. Tijekom Johnsonovog posljednjeg tjedna snimanja filma 'Brzi i žestoki 8' u kolovozu 2016. godine, The Rock je na Instagramu nahvalio svoje filmske kolegice, a neke od svojih muških kolega nazvao je pogrdnim imenima. Fanovi su zaključili da misli na Diesela, a The Rock je nešto kasnije imenovao gotovo sve svoje kolege.

S druge strane, Diesel je tvrdio da će Johnson uvijek biti 'Uncle Dwayne' u njegovoj kući, ali navodno je i prisiljavao producente da odrežu scenu nakon odjavne špice filma 'Brzi i žestoki 8' koja je pripremila teren za spin-off Johnsona i Jasona Stathama. To na kraju nije ionako zapravo bilo važno, jer su Johnson i Statham dobili 2019. vlastiti 'Fast' spin-off nazvan 'Brzi i žestoki: Hobbs i Shaw', a Johnsona nema u novom filmu 'Brzi i žestoki 9'.

Debra Messing i Megan Mullally

Za završetak ponovno pokrenutog sitcoma 'Will & Grace' nakon 11. sezone, vjeruju neki, kriv je ispad između zvijezda serije Debre Messing i Megan Mullally. Glumice koje su u seriji glumile Grace Adler i Karen Walker, pisao je Daily Mail, u kolovozu 2019. su se prestale pratiti na Instagramu. Dogodilo se to nakon tajnovite, sada izbrisane priče koju je na Instagramu objavila Mullally u kojoj daje naslutiti kako se osjeća izvrsno otkako više nije privržena nekome.

Iako nije imenovala Messing, Mullally je na svađu na radnom mjestu ukazala i u svom podcastu u siječnju 2020. godine. 'Maltretirali su me, imam 60 godina i još me maltretiraju, tako da znate da je to vrlo podmuklo i opasno. Nikad ne želim izgubiti onaj sretan i bezazlen dio sebe, ali ovo je kao da ga morate ubiti', rekla je Mullally i precizirala da se to događa u radnoj situaciji. Predsjednik NBC-a Paul Telegdy je rekao tog mjeseca da su izvještavanja o zavadi dviju zvijezda bili uvelike i neistinito pretjerani.

Teri Hatcher i ostatak 'Kućanica'

Tri od četiri zvijezde 'Kućanica' slagale su se sjajno i sve navodno nisu mogle podnijeti jednu kolegicu - Teri Hatcher. Svađa dama iz Ulice Wisteria Lane glasno je odjeknula u javnosti, a čini se da je povod za nju dala Teri Hatcher, koja je glumila Susan. Hatcher se smatrala zvijezdom serije, iako su sve četiri glumice tehnički imale glavne uloge.

Nicollette Sheridan, koja je glumila Edie sve do smrti u petoj sezoni, Hatcher je nazvala najpodlijom ženom na svijetu, a drama je doživjela vrhunac kad je glumačka postava dobila naslovnicu Vanity Faira u svibnju 2005. godine. Kako je izvještavao Today, predstavnik ABC-a je zahtijevao da Hatcher ne ulazi prva u garderobu i da ne bude fotografirana u središtu naslovne fotografije, kako bi udovoljio ostaku glumačke postave. Hatcher je svejedno prva ušla u garderobu, nakon čega je Marcia Cross navodno odjurila sa snimanja, a Eva Longoria slala ljutite poruke njihovim predstavnicima.

Dramu je potvrdilo znakovito izostavljanje imena Teri Hatcher s poklona koje su u svibnju 2012. zvijezde pripremile za ekipu serije, ali ni šest godina nakon završetka 'Kućanica' nisu se ohladile. Gostujući 2018. godine u emisiji 'Jimmy Kimmel Live!' Eva Longoria je uvjeravala kako su glumačka postava još uvijek vrlo dobre prijateljice, prije nego se ispravila i rekla '99 posto nas'.

Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker

Svađa zvijezda serije 'Seks i grad' Kim Cattrall i Sarah Jessice Parker dugo je tinjala i rasplamsala se 2017. godine kad je Cattrall optužena da se film 'Seks i grad' nije dogodio zbog nje. Glumica koja je glumila Samanthu Jones na te je optužbe odgovorila tvitom: 'Jedini ZAHTJEV koji sam ikad imala je da ne želim raditi treći film'.

Stvari su se razbuktale kad je Parker nakon smrti Cattrallinog brata u veljači 2018. godine javno izrazila sućut. Cattrall je eksplodirala i na Instagramu sasula paljbu po bivšoj kolegici, koju je završila vrlo grubo: 'Dozvoli da ti pojasnim (ako već nisam). Ti nisi moja obitelj. Nisi mi ni prijatelj. Pišem ti ovo kako bih ti posljednji put rekla da prestaneš iskorištavati našu tragediju za vraćanje svoje osobnosti 'ljubazne djevojke'.

Sad kad je i službeno da HBO Max ponovno podiže 'Seks i grad' bez Cattrall, obožavatelji se pitaju kako će opravdati odsutnost Samanthe. Navodno će to objasniti reflektiranjem stvarnog života pa ostala tri lika joj jednostavno više nisu prijateljice.

Leighton Meester i Blake Lively

Zvijezde 'Tračerice' Leighton Meester i Blake Lively odnos svojih likova Serene i Blair nisu odražavale i u stvarnom životu. Serena i Blair tijekom šest sezona serije preživjele su brojne bure i oluje, uključujući višestruko dijeljenje partnera, spletke i gađanje tortom, doslovno. Međutim, iz svega su uvijek izlazile kao prijateljice, što se ne može reći za Lively i Meester. Kad su krenule glasine o navodnoj netrpeljivosti dviju zvijezda, glasnogovornik Blake Lively u svojoj izjavi iz kolovoza 2010. nije se puno trudio popraviti situaciju. 'Blake i Leighton nikad nisu bile najbolje prijateljice i nikad to nisu tvrdile. Blake ode na posao, obavi svoj posao i vrati se kući', navedeno je u izjavi.

Da Blake i Leighton nisu bile prijateljice, potvrdio je i izvršni producent Joshua Safran za Vanity Fair 2017. godine. 'Bile su prijateljski raspoložene, ali nisu bile prijateljice kao Serena i Blair. Ipak, na setu bi u sekundi bile kao da jesu', rekao je Safran.

Jennie Garth i Shannen Doherty

Godinama se vjerovalo da je za odlazak Shannen Doherty iz serije 'Beverly Hills' zaslužna Jennie Garth, jer su bile na ratnoj nozi. Dvadeset godina nakon snimanja serije, njih su dvije navodno u prijateljskim odnosima. Garth je 2014. godine za E! News rekla da je bilo trenutaka kad su si međusobno htjele iskopati oči. Kad je lik Brende koju je glumila Doherty naprasno izbačen iz serije, a lik Kelly koju je glumila Garth ostao u svih deset sezona, ljudi su bili sumnjičavi.

Međutim, otkriveno je da je za Brendino putovanje u London na neodređeno vrijeme odgovorna treća strana – kolegica Tori Spelling čiji je otac Aaron Spelling bio producent serije. U specijalnoj emisiji 'Tori Spelling: Celebrity Lie Detector', televizijske mreže Lifetime iz listopada 2015. godine, Tori je priznala da je tražila od oca da izbaci Doherty iz serije nakon što su se ona i Garth zamalo fizički obračunale.

Isaiah Washington i Patrick Dempsey

Njihovo je prijateljstvo u seriji 'Uvod u anatomiju' bilo tako snažno da su završili kao vjenčani kumovi, ali zbog neprimjerenih izjava upućenih Dempseyu, Washington je napustio seriju. Preston Burke i Derek Shepherd su preživjeli mnoge životno opasne situacije u seriji, što ih je zbližilo, ali u stvarnom životu Dempsey i Washington bili su sve samo ne prijatelji. U listopadu 2006. godine Access Hollywood je izvijestio o nasilju na setu u kojemu su ova dvojica sudjelovali, navodno zbog Dempseyevog kašnjenja jednog dana. Kasnije su isplivali detalji po kojima je Washington u raspravi sa svojim televizijskim kolegom liječnikom upotrijebio homofobnu psovku.

TR Knight, još jedna od zvijezda 'Uvoda u anatomiju', tada je tvrdio da se Washington referirao na njega i nešto kasnije odgovorio priznanjem da je gej. Washington je priznao korištenje sporne psovke, ali je tvrdio da nije korištena u homofobnom kontekstu, niti je bila upućena Knightu, nego da se tako referirao na 'nekoga tko je šonjo'. Iako je nekoliko puta izjavljivao da nije homofobičan, Washingtonu je ovo zalupilo vrata serije, a njegov lik je nestao s malih ekrana nakon treće sezone.

William Shatner i George Takei

Kruže priče da se kapetan Kirk (Shatner) sukobio s gotovo svima na setu 'Zvjezdanih staza', ali s nikim kao s kolegom Georgeom Takeijem. Tijekom više od pet desetljeća kultne serije puno se pisalo o Shatnerovom legendarnom egu, ali nitko se na njega nikad nije obrušio toliko kao Takei. U svojoj autobiografiji iz 1994. godine 'To The Stars', Takei piše kako se Shatner na snimanju pretvarao da ga ne poznaje te da je čak pokušao spriječiti da njegov lik Sulu preuzme zapovjedništvo nad zvjezdanim brodom. Shatner je u odgovorio suptilno u svojoj autobiografiji, tvrdeći da zapravo nikad nije upoznao Takeija, jer jedva da je i bio na snimanju, implicirajući Takeijevu malu ulogu.

Drama je eskalirala nakon što Shatner očito nije dobio pozivnicu za Takeijevo vjenčanje 2008. godine. Kapetan Kirk obrušio se na svog kolegu, govoreći da je bolestan i da se očito radi o psihozi, a Takei je tvrdio da je poslao pozivnicu Shatneru, ali da se sigurno izgubila u pošti.

Dominic Monaghan i Matthew Fox

Likovi serije 'Izgubljeni' Jack i Charlie sjajno su se slagali na ekranu, ali Dominic Monaghan i Matthew Fox koji su ih glumili, u stvarnom životu nisu se mogli podnijeti, a ta je spoznaja mnoge obožavatelje serije šokirala. Drama je krenula tijekom 'Pitanja i odgovora' na Twitteru u svibnju 2012. godine. Upitan da svog prijatelja i bivšeg zvjezdanog kolegu Foxa nagovori da se priključi društvenoj mreži, Monaghan nije trošio puno riječi na objašnjenje, rekavši samo: 'On tuče žene. Ne, hvala'. Foxovi fanovi su stali u obranu glumca, ali Monaghan je ostao pri svom. 'Ne poznaješ niti jednog od nas. On tuče žene. Nije izoliran incident. Često je', odbrusio je Monaghan jednom Foxovom obožavatelju.

Foxov odgovor stigao je te godine u intervjuu za Men's Journal, gdje je rekao da je situacija u Clevelandu bila hrpa sra** na koju neće trošiti previše zraka (navodno je udario vozačicu autobusa koja mu nije dozvolila unijeti bicikl). 'U 46 godina koliko na ovom planetu dišem, nikad prije nisam udario ženu. Nikad nisam, i nikad neću', rekao je Fox.

Kenny Baker i Anthony Daniels

U dinamičnom odnosu Kennyja Bakera i Anthonyja Danielsa tijekom 'Ratova zvijezda' bilo je puno više mržnje nego ljubavi. C-3PO i R2-D2 su bili prepirkama skloni droidi, ali unatoč tome brinuli su se jedan za drugoga, što se ne može reći i za glumce koji su iza njih stajali. Iako su bili jedina dvojica glumaca koji su se pojavili u svim filmovima 'Ratova zvijezda' (sve do Bakerove smrti 2016. godine), jednostavno se nisu uspjeli vezati. Baker je godinama u više navrata podbadao Danielsa, tvrdeći da ovaj nikad ne želi popiti piće s nikim od njih, a izjavio je i kako ga jednostavno ne voli te da nikad nije shvaćao u čemu je njegov problem.

Daniels je svoje osjećaje prema Bakeru iznosio na malo prepredeniji način pa je 2011. godine za The Mirror izjavio: 'Mislim, R2-D2 čak i ne govori. Mogao bi biti i kanta'. Međutim, kad je Baker preminuo 2006. godine, Daniels je izrazio sućut na Twitteru i napisao: 'Tužno je čuti za Kennyjevu smrt. Jednog od istinski originalne glumačke ekipe, tako poznatog po svojoj kultnoj ulozi R2, mnogi obožavatelji zauvijek će pamtiti'.