BORBA ZA ŽIVOT

Društvenim mrežama širi se potresan apel obitelji Marka Babića

15.07.2023 u 19:28

Bionic
Reading

Mladom arhitektu i marketinškom stručnjaku, koji već dvije godine vodi tešku borbu sa zloćudnom bolesti o čemu je napisao i knjigu, sada je potrebna sva pomoć koju može dobiti. Marko Babić iscrpio je sve mogućnosti liječenja u Hrvatskoj, zbog čega je njegova životna partnerica Tina Biloglav poslala javni apel kojim moli sve koji mogu pomoći da se čim prije jave

Svojom životnom borbom, kada se hrabro suočio s teškom dijagnozom i odlučio iz svega izaći kao pobjednik, 31-godišnji Marko Babić, arhitekt, marketinški stručnjak i influencer, nadahnuo je baš sve. Prije dvije godine dijagnosticiran mu je zloćudni sarkom, rak kostiju, a on je donio odluku kako o svojoj borbi neće šutjeti.

Odlučio je na humorističan način dijeliti svoju svakodnevicu na Instagramu, gdje ga je ubrzo zapratilo više od 40 tisuća ljudi. Svoj život pretočio je i u knjigu, 'Putovanje zvano igra', a onda je napokon došao dan kojeg su on i njegova životna partnerica Tina Biloglav, kao i kćerkice Luce i Tonka, svih tih dana priželjkivali - nalazi su pokazali da se sarkom povukao.

No, nažalost, sreća nije bila dugog vijeka, a prije nekoliko tjedana, 19. svibnja, Marko je na Instagramu otkrio kako se bolest vratila i, ne samo to. Karcinom je metastazirao te se sa kosti proširio na pluća i moždanu ovojnicu. Da loše vijesti nikada ne dolaze same, uskoro je dobio flaster preko desnog oka, zbog dvostrukih slika koje su mu onemogućavale normalno funkcioniranje, a potom je doznao i da mu je zdjelica napuknuta.

Posljednjih nekoliko sati društvenim se mrežama i profilima poznatih Hrvata širi apel koji je na svom Instagram Storyju objavila Markova životna partnerica Tina Biloglav, a koja je otkrila kako mu se stanje pogoršalo te da je u bolnic.

Marko Babić Izvor: Društvene mreže / Autor: Instagram Nives Ivanišević

'Svaki dan mi dođe hrpa pitanja kako je Marko. Marko nije dobro, u Zagrebu su iscrpili mogućnosti liječenja dok se trombociti ne poprave. Molimo sve koji mogu pomoći savjetom kako dići trombocite ili nas spojiti s nekom inozemnom bolnicom koja bi ga primila - sad je trenutak da reagirate. Hvala svima na podršci, brizi, osjećamo to. Centri za sarkome, eksperimentalna liječenja, alternativna medicina - svaka pomoć nam puno znači. Ajmo svi skupa za Marka pa da se čuda dogode.'

Nakon toga, Tina se ponovno oglasila i poručila: 'Pokrenuli ste lavinu, hvala vam od svih nas. Sve čitamo, ne stignemo odgovarati, ali grupirani smo i informacije stižu do nas. Najbitnija stvar, brzo doći do centra za sarkome. Marko nema vremena čekati dva tjedna službeni odgovor.'

Osim toga, Tina je rekla kako su im mnogi ponudili i financijsku pomoć, no, kaže, ista u ovom trenutku nije potrebna budući da još uvijek nemaju plan liječenja.

Marku Babiću u rujnu 2021. dijagnosticiran je Ewingov sarkom. Riječ je o rijetkom obliku raka kostiju koji je sada metastazirao. U trenutku kada su doznali za tešku dijagnozu, on je radio na veliko marketinškom projektu za tenisku akademiju Ivana Ljubičića, kćerkica Luce imala je tek dvije i pol godine, a Tina je bila pet mjeseci trudna s Tonkom.