rebrandiranje pojma

Drew Barrymore miče stigmu oko menopauze: 'Nismo neke oronule žene'

11.04.2023 u 12:56

Bionic
Reading

Glumica i voditeljica Drew Barrymore ističe kako je vrijeme da menopauza prestane biti tabu tema te je treba rebrandirati kako bi o njoj bilo lakše govoriti

Glumica Drew Barrymore progovorila je o posljedicama koje je prolazak kroz zahtjevan period perimenopauze imao na njen društveni život i odlaske na spojeve.

Barrymore je govorila na penalu kojem su prisustvovala poznata lica poput Oprah Winfrey, Marije Shriver, Dr. Sharone Malone, Dr. Heather Hirsch i Dr. Judith Joseph.

Tema je bila upravo perimenopauza, period u kojem tijelo žene radi prijelaz prema menopauzi koje označava završetak reproduktivne dobi.

Drew Barrymore Izvor: Profimedia / Autor: Oliver Contreras / AFP / Profimedia

'Postoji neka stigma prema kojoj su žene u perimenopauze neke stare i oronule žene. To nije slika koju želim', započela je 48-godišnja glumica i priznala je kako je nedavno bila na spoju na kojem je izbjegavala priznati da će prisustvovati na panelu s temom perimenopauze.

'Osjećam se samopouzdano i normalno te želim biti baš to što jesam. No, u tom trenutku sam osjetila kao da nešto trebam sakriti. Pomislila sam 'ne želim reći o čemu ću ovdje govoriti jer ne želim da me ova osoba počne gledati drugim očima', otkrila je Barrymore i iznijela ideju o rebrendiranju menopauze kako bi ona prestala biti tabu tema.

'Ako je Mark Zuckerberg Facebook mogao rebrendirati u Metu, možda i mi to možemo učiniti s menopauzom jer čini se da ljubavnici vide nešto odbojno u cijelom procesu koji u sebi sadrži pojam 'pauza' i 'men' (eng. muškarac). Moramo pronaći način da o menopauzi pričamo na zabavniji i seksi način te da se osjećamo sigurno s ovom temom', zaključila je glumica i uspješna voditeljica vlastitog talk showa.

Upravo u njenom talk showu nedavno se otvoreno govorilo u ovoj temi i to na vrlo spontan i opušten način.

  • +2
Drew Barrymore i Jennifer Aniston Izvor: Profimedia / Autor: Oliver Contreras / AFP / Profimedia

Naime, u goste je stigla Jennifer Aniston kako bi u društvu Adama Sandlera govorila o premijeri filma 'Murder Mistery 2', a u tom trenutku je 54-godišnja Aniston doživjela prvi valung.

'Drago mi je da smo ovo uspjeli snimiti', rekla je Barrymore, sretna što je imala priliku i tako ukloniti stigmu s perioda života kroz koji prolazi svaka žena.