MORGAN FREEMAN

Došao je red i na njega: Osam žena optužilo slavnog glumca za seksualno zlostavljanje

24.05.2018 u 19:13

Bionic
Reading

Čak osam žena optužilo je slavnog holivudskog glumca Morgana Freemana za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje, koje se odnosi na neprimjerreno dodirivanje, ali i dvosmisleno komentiranje njihova izgleda. Vijest je to koju je objavio CNN, a koja se proširila internetom poput munje. Nakon kratke šutnje, službenom izjavom oglasila se i 80-godišnja zvijezda

U nizu optužbi koje posljednjih mjeseci pogađaju Hollywood, a koje je počelo optužbama na račun filmskog moćnika Harveyja Weinsteina, na red je sada došao i danas 80-godišnji glumac. Novinari CNN-a intervjuirali su čak 16 osoba koji su svi na isti način opisali obrazac neprimjerenog ponašanja holivudske zvijezde na setu, dok je promovirao filmove, ali i u svojoj produkcijskoj tvrtki Revelations Entertainment.

  • +14
Morgan Freeman Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedna od sugovornica bila je i mlada asistentica produkcije, koja je radila na setu filma 'U velikom stilu', u kojem Morgan Freeman glumi s Michaelom Cainom i Alanom Arkinom. Ona je rekla kako ju je glumac zlostavljao nekoliko mjeseci, rekavši kako ju je dodirivao i komentirao njezino tijelo i odjeću koju je nosila gotovo svakog dana te da bi joj često stavljao svoju ruku na donji dio leđa ili trljao taj dio.

U jednom od 'incidenata' čak se, kako je rekla, svim silama trudio zadignuti joj suknju pitajući je nosi li donje rublje, no u svom naumu nije upsio jer bi se ona svaki put izmakla. 'Alan Arkin mu je u jednom trenutku rekao da prestane, a on se prestrašio jer nije znao što bi rekao', rekla je žrtva.

Slično je prolazila i djelatnica produkcije na setu filma 'Majstori iluzije', koju je Freeman, zajedno s njezinom asistenticom, zlostavljao više puta. 'Komentirao je naš izgled...naša tijela...Znali smo kako se ponašati ako je on dolazio - nismo nosile dekoltee na majicama kako grudi ne bi došle do izražaja, ništa usko kako ne bi isticale obline', otkrila je.

Da ni novinarke showbiza nisu prolazile bolje, otkrile su čak njih tri, koje su rekle da je Freeman imao neprimjerene upadice tijekom intervjua. Jedna od njih, reporterka CNN-a, Chloe Melas, prisjetila se njegovih neugodnih komentara tijekom njezine trudnoće.

Iako na prvotne upite CNN-a nije imao nikakvih komentara, kao niti njegovi predstavnici za medije, Morgan Freeman na kraju se oglasio službenom izjavom u kojoj je rekao:

'Svi koji me znaju ili su ikada radili sa mnom znaju da nisam netko tko će namjerno uvrijediti ili napraviti ili reći nešto zbog čega će se osoba osjećati nelagodno. Ispričavam se svima koji su se osjetili ugroženo ili omalovaženo, to mi nije bila namjera.'