POSLJEDNJE ZBOGOM

Dirljiv oproštaj od prerano preminulog dizajnera: Prema posljednjoj želji Virgila Abloha održana je revija Louis Vuittona, prožeta emocijama i suzama

01.12.2021 u 13:44

Bionic
Reading

Netom prije njegove smrti, čelnici Louis Vuittona planirali su da se u Miamiju održi muška modna revija, koja je, unatoč preranom i iznenadnom odlasku dizajnera i kreativnog direktora ove modne marke, održana u Miamiju, a svojim su se dolaskom i na taj način od Virgila Abloha oprostile osobe koje su bile s njim bliske i cijenile njegov rad

Njegova smrt u 42. godini života, iznenadna za javnost, rastužila je modni svijet i sve ljubitelje lika i djela Virgila Abloha. Kreativni direktor muške linije za Louis Vuitton od 2018. godini i vlasnik vlastite modne marke Off-White, ostavio je veliku prazninu, koja se neće tako lako popuniti.

U trenutku njegove smrti, u punom su jeku bile pripreme u Louis Vuittonu za mušku modnu reviju u Miamiju, koja se, prema posljednjoj želji Virgila Abloha, na kraju jučer i održala. S jedne strane to je bio oproštaj njegovih prijatelja, a s druge proslava svega onoga što je za modu učinio.

Virgil Was Here Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Ipak, sve to nije prošlo bez pitanja dušebrižnika nije li sve to odrađeno puno prerano, budući da su od objave Ablohove smrti prošla tek tri dana, no svjesni da je bio itekakav profesionalac, nitko nikome ne može ništa zamjeriti.

  • +6
Virgil Abloh Izvor: Profimedia / Autor: Zabulon Laurent/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Cijela revija, koju su pohodili i njegovi slavni prijatelji, predvođeni Kim Kardashian i Kanye Westom, koji su zbog Virgila ostavili po strani svoje privatne razmirice i na reviju poveli najstariju kćer North West, bila je prožeta emocijama, a nije nedostajalo ni suza.

Revija je uživo prenošena na internetu, a počela je Ablohovim glasom koji priča o povratku u djetinjstvu. Nakon svega viđenog, modni su se kritičari složili u jednom, a to je da je slavni dizajner na svojoj posljednjoj kolekciji radio do samog kraja.