VELIKA OBLJETNICA

Dirljiv nastup Erosa Ramazzottija na Sanremu, uputio apel: 'Dosta krvi, dosta ratova. Mir!'

09.02.2024 u 10:08

Bionic
Reading

Godine 1985. godine s pjesmom 'Terra Promessa' danas jedan od najpopularnijih talijanskih pjevača pobjedio je u kategoriji najboljeg novog izvođača na čuvenom talijanskom glazbenom festivalu Sanremo. Ima li boljeg načina za Ramazzottijevo slavlje od povratka na istu pozornicu gdje je sve počelo?

Nakon prve pobjede na Sanremu sljedeće dvije godine Eros Ramazzotti je sudjelovao na festivalu s još dvije nezaboravne pjesme, 'Una storia importa' i 'Adesso tu', trijumfirajući s potonjom 1986. Ove godine slavi okruglu obljetnicu.

Kako je ranije najavljeno, talijanska zvijezda je bila dugoočekivani supergost treće večeri Sanrema 2024. gdje je četrdeset godina kasnije, ponovno izveo pjesmu 'Terra Promessa' (Obećana zemlja). Publika je za vrijeme izvedbe skladbe pjevala u glas te su svi ustali sa svojih stolica. Za vrijeme a capella izvedbe pratećih vokala dogodio se emotivni trenutak kada se Ramazzotti se prisjetio 'gotovo pet stotina milijuna djece koja žive u ratnim zonama i nikada neće vidjeti obećanu zemlju'. 'Dosta krvi, dosta ratova. Mir!', poručio je, što je dočekano s velikim aplauzom.

  • +4
Eros Ramazzotti na Sanremu Izvor: Profimedia / Autor: D'Avanzo Maurizio/IPA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Inače, tu je skladbu napisao sam Ramazzotti zajedno s Renatom Brioschijem (iz grupe I Profeti) i Albertom Salernom a svojevrsna je himna 'današnjoj djeci' koja uvijek misle na Ameriku, gledaju daleko, u potrazi za 'obećanom zemljom'. Prateće vokale je otpjevala poznata talijanska pjevačica Mia Martini.

Izvor: Društvene mreže

Eros se nastupa koji ga je vinuo u zvijezde, prisjetio i na Instagramu. '3. veljače 1984. u Sanremu moj san se ostvario zahvaljujući tebi i mom napornom radu i trudu. Proveli smo 40 ludih godina', posvetivši objavu obožavateljima koji ga podržavaju četiri desetljeća. 'San se nastavlja', napisao je slavni Talijan.