POMICANJE SATA

Danijela Dvornik o problemu koji muči mnoge: 'Ja se i dalje budim u 05:30 svako jutro'

05.11.2021 u 08:58

Bionic
Reading

Iako je od još jednog pomicanja sata na zimsko računanje vremena bilo prije pet dana, mnogi se još uvijek ne mogu naviknuti na tih sat vremena razlike, a među njih spada i udovica pokojnog kralja funka Dine Dvornika, Danijela Dvornik

'5 dana nakon promjene sata ja i dalje idem spavati u 22h i budim se u 05:30 svako jutro. Pa vi recite da ove promjene sata ne prave razliku!' Napisala je to pored svog selfija iz kreveta, na kojem je vidno neispavana, Danijela Dvornik i pored toga hashtagom do kraja objasnila sve, napisavši 'tko rano rani nije se naspavao'.

Da pomicanje sata itekako utječe na mnoge ljude odavno, a to je i znanstveno dokazano. Brojna su istraživanja pokazala kako je promjena vremena uzrokovana pomicanjem sata u ožujku i listopadu povezana s tjelesnim i psihičkim tegobama.

Među one koje možete očekivati s prelaskom na zimsko računanje vremena zasigurno su pospanost, manjak koncentracije, glavobolja, srčani problemi i povećana opasnost od moždanog udara, problemi s viškom kilograma, neispavanost, malaksalost, nagli pad raspoloženja, pa čak i depresija.

  • +2
Danijela Dvornik Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Iako smo prelaskom na zimsko računanje vremena dobiti dodatni sat sna, svaka promjena, pa i ona koja se na prvi pogled čini kao pozitivna, utječe na naš bioritam i potrebno je određeno vrijeme da se tijelo privikne na promjenu.

Upravo zbog toga ne treba čuditi da je i Danijeli Dvornik ova promjena teško pala, budući da je utjecala itekako na njezin bioritam i samo se može nadati da će uskoro sve napokon 'sjesti na svoje mjesto'.