POLJULJANI ODNOSI

Braću Williama i Harryja na sprovodu djeda razdvajao je rođak, a sada je poznato tko stoji iza takve odluke

18.04.2021 u 17:34

Bionic
Reading

Svjetska javnost još uvijek ne prestaje govoriti o ceremoniji sprovoda princa Philipa koji je svijet napustio u 99. godini života, samo dva mjeseca uoči proslave jubilarnog 100. rođendana. Dok su pratili njegov lijes, braću Williama i Harryja razdvajao je njihov rođak, Peter Philips, a sada je poznato i tko stoji iza takva odluke

Nije nikakva tajna da prinčevi William i Harry posljednjih mjeseci imaju zategnute odnose uslijed Harryjeva napuštanja kraljevske obitelji, odlaska u Ameriku i davanja bombastičnog intervjua američkoj voditeljici Opri Winfrey. Sve to uvelike je utjecalo na odnos dvojice braće koje je nakon godinu dana razdvojenosti ponovno uspio spojiti sprovod voljenog djeda, princa Philipa.

  • +16
Sprovod princa Philipa Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sprovod vojvode od Edinburgha koji se ove subote održao prethodno je isplaniran do najmanjeg detalja, a jednom od njih kumovao je princ William. Kako ističu britanski mediji upravo je suprug Kate Middleton od svog rođaka Petera Philipsa zahtijevao da na ceremoniji sprovoda stoji između njega i Harryja dok su pratili lijes iz dvorca Windsor do kapelice Sv. Jurja.

  • +6
Kraljevska obitelj stiže u Windsor Izvor: Profimedia / Autor: Beretta/Sims / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ipak njihove nesuglasice, po svemu sudeći, nestale su upravo zahvaljujući djedovu sprovodu. Televizijske kamere i fotoreporteri zabilježili su trenutak u kojem William sa suprugom Kate Middleton pri izlasku iz kapelice vodi razgovor sa otuđenim bratom Harryjem – prizor koji su brojni priželjkivali.

Izvori bliski kraljevskoj obitelji medijima su otkrili kako je Harry pri svom ponovnom dolasku na britansko tlo doživio hladnu dobrodošlicu od brojnih članova obitelji. Uoči sprovoda vrijeme je provodio u izolaciji u svom bivšem domu Frogmore Cottage koji je kraljica Elizabeta poklonila njemu i Meghan kao vjenčani poklon.

Princeza Anne, princ Edward i njegova supruga Sophie sa Harryjem nisu prozborili ni riječ tijekom jučerašnjeg sprovoda, tvrde brojni izvori.