GUINNESSOV REKORD

Bolji čak i od Jennifer Aniston: David Attenborough u samo nekoliko sati skupio milijun obožavatelja na Instagramu

26.09.2020 u 22:46

Bionic
Reading

Slavni 94-godišnji prirodoslovac David Attenborough u četiri sata i 44 minute skupio je milijun obožavatelja na Instagramu i tako oborio svjetski rekord koji je do sad držala glumica Jennifer Aniston

David Attenborough oborio je Guinnessov rekord za najkraće vrijeme za skupljanje jednog milijuna obožavatelja na Instagramu. Poznati prirodoslovac u samo četiri sata i 44 minute skupio je milijun obožavatelja i tako oborio rekord koji je prethodno držala glumica Jennifer Aniston. Glumici je za isto trebalo pet sati i 16 minuta.

Zahvaljujući svojoj popularnosti, David Attenborough završit će u Guinnessovoj knjizi rekorda.

'Na televiziji i radiju sam zadnjih 60 godina, no ovo mi je prvi put da sam na Instagramu', rekao je David Attenborough.

Prirodoslovac je naveo činjenicu da je svijet u opasnosti kao razlog zašto je na Instagramu.

'Kontinenti gore, ledenjaci se tope, koraljni grebeni umiru, ribe nestaju iz oceana. Lista se nastavlja unedogled. No, znamo što bismo trebali napraviti, pa sam se zato odlučio uloviti ukoštac s ovim novim oblikom komunikacije', rekao je David Attenborough.

Ovo Davidu Attenboroughu nije prvi svjetski rekord. Već ih drži dva – za najdužu karijeru televizijskog voditelja te za najdužu karijeru televizijskog prirodoslovca.