MAJA VRAČARIĆ

Bivša misica o djetinjstvu u Vukovaru: 'Ne volim biti sama kad je grmljavina, podsjeća me na granatiranje, ali uspijevam si to objasniti realno i samu sebe utješiti'

10.11.2021 u 13:09

Bionic
Reading

Atraktivna Vukovarka Maja Vračarić osvojila je titulu prve pratilje na Izboru za Miss Hrvatske prije točno 25 godina. Danas je direktorica Direkcije Miss Hrvatske za Miss svijeta. Iza njezinog poslovnog i privatnog uzleta dani su preživljavanja, razočaranja, ali i neustrašivosti i snalažljivosti

Život Maje Vračarić je obilježio bijeg iz rodnog Vukovara. Ranjeni grad pod granatama napustila je kad joj je bilo dvanaest godina. '1991. je godina u kojoj su mnoga djetinjstva završila pa tako i moje… S početkom barikada i granatiranja Vukovara bitno je bilo sačuvati živu glavu, sve drugo je bilo manje važno', ispričala je za Vukovar.dnevno.hr.

U godinama koje su slijedile nije imala noćne more, ali je imala neugodnosti. 'Jedna od njih se dogodila po dolasku u Zagreb, nakon što smo izvukli živu glavu iz Vukovara. Prvim odlaskom na Trg bana Jelačića i pucnjem u podne s kule Lotrščak, ja sam legla na pod nasred Trga jer sam mislila da pucaju.

Ljudi su prolazili pokraj mene, smijali se, a ja nisam razumjela zašto se i oni ne skrivaju. I dalje nisam baš presretna kad čujem pucanj u podne, ne volim biti sama kad je nevrijeme i kad je grmljavina, podsjeća me na granatiranje, ali uspijevam si to objasniti realno i samu sebe utješiti. Moja kći obično tada pusti neku komediju pa me zainteresira da je gledam i zaboravim na nevrijeme. Ali sve je to dio mene, oblikovalo me kao osobu takvu kakva sam danas, s vrlinama i manama. To ja zovem život', kaže.

  • +2
Maja Vračarić Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Godine 1996. godine pobijedila je na izboru ljepote Miss Sisačko-moslavačke županije. 'Svi su se pitali: Tko je ta mala sada? Tko stoji iza nje? A iza mene su stajale samo moja majka i baka. Smatrala sam da jedino s predanim radom, odgovornošću i predanošću mogu nešto postići. A ambicije mi nije nedostajalo', rekla je.

U Vukovar, izjavila je Maja koju su gledatelji svojedobno mogli pratiti kao voditeljicu 'Kola sreće' - nažalost, ne dolazi često. Posao joj ne dopušta koliko bih htjela, što joj i muž zamjera budući da on voli Vukovar i volio bi da su češće tamo.