prekriven opeklinama

Balmainov dizajner progovorio o stravičnoj nesreći koju je doživio i objavio šokantnu fotografiju: 'Predugo sam to skrivao'

10.10.2021 u 14:00

Bionic
Reading

Dizajner modne kuće Balmain Olivier Rousteing otkrio je kako je prije godinu dana u svom domu doživio strašnu nesreću zbog koje je završio u bolnici te da se mjesecima nakon toga oporavljao. Ozljedu kao i dugotrajan oporavak držao je u tajnosti sve do sada i priznaje da je to učinio zbog vlastite nesigurnosti i opsesije savršenstvom koja vlada modnim svijetom

'Prije točno godinu dana, kamin u mojoj kući je eksplodirao. Sutradan sam se probudio u pariškoj bolnici Hôpital Saint Louis. Predano osoblje te poznate bolnice, koja se u isto vrijeme bavilo ogromnim brojem slučajeva COVID-a, brinulo se o meni. Ne mogu im dovoljno zahvaliti', podijelio je Olivier Rousteing u subotu sa svojih 7 milijuna sljedbenika na Instagramu, objavivši pri tom i šokantnu fotografiju na kojoj se vide njegov torzo i ruke u zavojima te lice prekriveno crvenilom od opeklina.

Rekao je da je ozljedu skrivao 'od što je moguće više ljudi', a iako nije siguran zašto, priznaje da bi to moglo biti zbog 'opsesije savršenstvom po kojoj je moda poznata i moje nesigurnosti'.

Dok se oporavljao, Rousteing je nastavio raditi puno radno vrijeme na novim Balmainovim kolekcijama kako bi zaboravio na tragediju koju je doživio, a ožiljke je skrivao maskama, dolčevitama i prstenjem.

'I zaista sam shvatio da je moć društvenih medija otkrivanje samo onoga što želite pokazati. Dopuštaju nam da stvorimo posebnu vlastitu priču koja izbjegava prikazati ono što ne želimo vidjeti ili ne želimo pokazati: ovo je naš novi svijet', piše dizajner.

Vijest o ozljedi prvi je donio The New York Times 30. rujna u članku poznate modne novinarke Vanesse Friedman. Ona piše da se nesreća dogodila u listopadu prošle godine i da je Rousteing nakon nje proveo skoro dva mjeseca u bolnici. Oporavljao se tijekom proljeća i ljeta, a danas kaže: 'To mi je dalo do znanja koliko je udobnost važna. I kako odjeća funkcionira kako bi vam pomogla da pokažete ono što možete pokazati i sakrije ono što trebate sakriti, a da nitko ne shvati što skrivate.'

PRIZORI ZA PAMĆENJE

Balmain oduševio slavljeničkom kolekcijom, a svu pažnju ukrale su Carla Bruni i Naomi Campbell

Pogledaj galeriju

Rousteing je svoju objavu na Instagramu završio porukom zahvalnosti Bogu i Balmainovoj obitelji: 'Danas se osjećam tako slobodno, tako dobro i tako sretno. Počinjem novo poglavlje s osmijehom na licu i srcem punim zahvalnosti'.

Na modnu scenu stupio je u svojim ranim dvadesetim godinama, kao svojevrsno čudo modne industrije, a nedavno je proslavio 10. godišnjicu na čelu slavne francuske modne kuće Balmain. Blizak je s brojnim zvijezdama s A-liste, a odjenuo je vodeće modne zvijezde današnjice, od Beyoncé i Zendaye do Kardashianki do Jennifer Lopez.

  • +8
Zendaya u Balmainovoj 'mokroj' haljini na crvenom tepihu u Veneciji Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Znate, dobio sam posao kreativnog direktora s 24 godine. Bio sam jako mlad i trudio sam se zaista biti ono što nazivamo savršenim dizajnerom. Nikada ne učiniti pogrešan korak i uvijek biti u središtu modne pozornosti. Tako sam se zaista nekako iskristalizirao, ako mogu tako reći, u neku vrstu kutije Olivierovog glamura i glamura Balmaina. Sve je svjetlucavo. Sve je sjajno. Tuge nikad nema. To je poput cjelonoćne zabave ili neki način cjeloživotne. Ovo je možda bio lik kojeg sam želio glumiti jer sam skrivao sve svoje strahove. A onda sam poželio razbiti tu sliku koju sam stvorio o sebi', priznao je iskreno dizajner za RHT prije nekoliko mjeseci.