svestrana splićanka

Arijana Čulina: 'Pronašla sam slikanje, krenula na radionice i sad u šali kažem da sam od Goge postala Van Gogha'

22.09.2020 u 10:09

Bionic
Reading

Prošlo je 20 godina od kad je nastala njezina Goge Biondina, a sada se na televiziju vratila kao autor i komentator u novom formatu gdje u 'In Magazinu' Nove TV na svoj način komentira razne dnevne događaje, muško-ženske odnose i ponešto iz politike. Stalna članica ansambla splitskog HNK koja briljira u mjuziklu 'Menopauza' objavila je osam knjiga, a dugi niz godina hobi joj je - slikanje

Kad je u ožujku krenula karantena, kaže Arijana Čulina, intendant Srećko Šestan dao je naputak da se snimaju kreativna kućna videa. 'Budući da se ne volim fotografirati, a smatrala sam da je malo glupo da na balkonu glumim Antigonu ili Lady Macbeth, došla sam na ideju da u stanu snimim video u kojem ću kroz humor komentirati dnevne događaje. Objavila sam to na Facebooku i odmah je imalo desetke tisuća pregleda, pa su me pozvali kao gošću u IN Magazin. I tako je spontano došlo do suradnje', ispričala je Arijana Čulina za 24sata.

Sad sama piše tekstove za svoje priloge. 'Ponekad je problem naći suradnike-glumce. Prijateljicu još nekako i pronađem, ali najteže mi je naći muža, a to bogme nije lako ni u životu. Budući da je termin u 17 i 30, potrebna je decentnost, a humor traži malo drskosti. Ali nadam se da sam pronašla pravu mjeru', iskrena je glumica.

Rekla je da je do svoje 40. mislila je da ne zna nacrtati ni ravnu liniju, a kamoli slikati.

'Tih godina imala sam jako puno obaveza – igrala sam u predstavama, pisala knjige, radila dan i noć i morala sam pronaći nešto što će mi biti terapija od stresa. Pronašla sam slikanje, krenula na radionice i sad u šali kažem da sam od Goge postala Van Gogha', našalila se.

Kad se nečeg uhvati, onda to, priznaje, želi proučiti i naučiti do detalja.

'Najprije morate nešto dobro naučiti, onda dio naučenog odbaciti, pa unijeti nešto svoje. Tek tada je to dobro. Moje slike su pune živih i jarkih boja iako sam privatno decentnija osoba nego na sceni ili kroz moje radove. Ali kad glumim ili pjevam glasna sam, ekspresivna, a tako je i sa slikama. Jednom je jedna gospođa htjela kupiti moju sliku, pa kad ih je vidjela kaže – ‘ajme, to su sve tako žarke boje’. Rekla sam joj – ‘razumim vas, ja vam mogu naslikati i u blagim bojama, ali to onda neću biti ja’. Gledam neki dan, jedan umjetnik je kupio obični balun i umočio ga u srebrnu boju. Njegov rad je prodan za 64 milijuna eura. Tako je to s umjetnosti. Ponekad požalim što umjetnost nije nogomet. Tamo ili je balun u golu ili nije. A u umjetnosti sve može, a i ne mora bit', smatra Arijana.