DO POSLJEDNJEG ZBORA

Agape ispao, više sreće imale su Singrlice

14.04.2013 u 12:10

Bionic
Reading

Ove subote u petoj emisiji HRT-ova glazbenog spektakla 'Do posljednjeg zbora' šou je napustio Agape, gospel ansambl iz Zagreba

Agape je nastupio prvi, i to s duhovnom pjesmom 'Joshua fit the battle of Jericho', no nakon pripetavanja više sreće su imale Singrlice.

'Bilo je lijepo sudjelovati u ovom šouu, sprijateljili smo se sa svim zborovima. Nismo razočarani, netko je morao ispasti, sve je to dio šoua. Svi zborovi su na prilično sličnom nivou, tako da odlučuju finese', rekao je Andrija Kovačević ispred Agape. Članica žirija Sanja Doležal njihov je nastup opisala kao zahtjevan, čist i uvjerljiv, dok je maestro Vladimir Kranjčević pohvalio njihov sklad, unatoč tome što glasovi našeg, mediteranskog podneblja nisu toliko pogodni za izvođenje gospela.

Drugi po redu ove subote nastupio je djevojački zbor srednje škole Mate Balote iz Poreča s pjesmom 'Double trouble', no, umjesto dvostruke nevolje, uslijedile su višestruke pohvale. 'Ovo je jedan muzički broj potpuno spreman za izvedbu, izvanredna pjesma, gluma i izvedba. Djevojke, jako dobro', pohvalila je Sanja članice porečkog zbora. Same djevojke nisu krile zadovoljstvo zbog večerašnjeg nastupa i prolazak u daljnji tijek natjecanja. 'Prošle smo bez pripetavanja, prema tome, dojmovi su odlični, iznad očekivanja. Stvarno smo prezadovoljne', rekla je Martina Balta, članica Djevojačkog zbora Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

Treće su nastupile Singrlice s pjesmom 'Svi mi vele lane', a njihova se večerašnja izvedba posebno svidjela članu žirija Draženu Siriščeviću. 'Sjajne ste bile. Čestitam. Spojile ste svojom pjesmom cijelu Hrvatsku i siguran sam da će biti puno poziva za vas', pohvalio ih je Dražen. Nakon pripetavanja u koje su ušle s Agapom, Singrlice su se plasirale u nastavak natjecanja. 'Večeras je bilo stvarno napeto, bili smo drugi put u pripetavanju. S jedne strane, to smo i očekivali s obzirom na to da smo mali zbor. Ipak, zadovoljni smo jer smo uspjeli pokazati ono što najbolje radimo i proći dalje', rekla je Antonija Župančić iz zbora Singrlice.

Četvrti po redu bio je mješoviti pjevački zbor Gimpl iz Ravne Gore s pjesmom 'Kaljinka', a svojom je izvedbom posebno oduševio Sanju. 'Sigurno dolazim u Ravnu Goru. Nesumnjivo imate takvu radost i takav šarm. Za vas ćemo zažmiriti i ako nešto baš nije bilo savršeno jer ta vaša radost jednostavno osvaja', rekla je Sanja.

Članovi zbora Gimpl bili su ugodno iznenađeni reakcijama na svoj nastup. 'Nismo očekivali da ćemo doći ovako daleko i za nas je to velika pobjeda. Još jednom smo pokazali koliko je Gorski Kotar velik, i to velik srcem. Jako sam sretna i zadovoljna i ponosna na svoj zbor', rekla je voditeljica Žaklina Majetić Mufić iz zbora Gimpl.

Posljednji večeras nastupio je Zbor gimnazije Josipa Slavenskog s miksom pjesama 'Call me maybe'/'Candy' koji nisu krili oduševljenje zbog prolaska u novu emisiju. 'Ovo je za nas san snova, doći ovako daleko, to je za nas fantastično. Očito je da mi napredujemo, mi smo mali i mlad zbor i time je naš rezultat veći. Treba samo kod djece stvoriti jednu pobjedničku atmosferu i to je recept za dobar uspjeh', rekao je voditelj Damir Rodiger iz Zbora Gimnazije Josip Slavenski.

Sljedeća, ujedno i polufinalna, šesta emisija šoua 'Do posljednjeg zbora' na rasporedu je iduće subote, 20. travnja, na HRT 1 u 20 sati i 15 minuta, kada nas očekuje uzbudljivo natjecanje za prolazak u finale druge sezone Zborova!