Znanost NOBELOVAC U DUBROVNIKU

'Izlazak iz krize usporavaju različita mišljenja ekonomista'

Na Sveučilištu u Dubrovniku danas je počeo trodnevni simpozij pod nazivom 'Logika u računalnoj znanosti' na kojem je uvodno predavanje održao Robert John Aumann, dobitnik Nobelove nagrade za ekonomiju 2005. godine

Skup je okupio veliki broj priznatih stručnjaka u ovom području koji će raspravljati o temama koje povezuje računalne znanosti i matematičku logiku.

Govoreći o aktulanom gospodarskom trenutku, odnosno ekonomskoj krizi Nobelovac je kazao kako nije samo Hrvatska u ekonomskim problemima već su oni prisutni u cijeloj Europi i dobrom dijelu zapadnoga svijeta.

'Rješavanje problema šireg konteksta nije jednostavno jer pojedini ekonomisti imaju različita mišljenja na rješavanje postojećih problema što usporava proces izlaska iz krize', kazao je Aumann.

Ocijenio je kako bi trebalo ljude potaknuti da investiraju i povećaju potrošnju kako bi se na taj način pokrenula ekonomija.

Robert John Aumann rođen je 8. lipnja 1930., izraelsko-američki matematičar i član američke Akademije znanosti. Dobio je Nobelovu nagradu za svoj rad na konfliktu i suradnji kroz analizu teorije igara.
198402,153266 ,90646 ,38993
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još