Znanost OGLAS ZA POSAO

Virgin traži pilote astronaute

  • Autor: G. M.
  • 12.4.2011 14:13:02
  • 12.4.2011 11:53:43

Virgin Galactic prije nekoliko dana objavio je oglas za posao u kojem traži pilote astronaute koji će raditi u Spaceportu America u New Mexicu

Korporacija Richarda Bransona Virgin Group već neko vrijeme radi na projektu komercijalnih turističkih letova u svemir. U tu svrhu je osnovala tvrtku kćer Virgin Galactic koja je izgradila svemirsku luku Spaceport America u američkoj saveznoj državi New Mexico. Ovih dana je Virgin Galactic u potrazi za pilotima astronautima koji bi trebali upravljati komercijalnim letovima u svemir.

Pilota koji su doista upravljali nekom svemirskom letjelicom u svijetu ima jako malo, pa će se Virgin Galactic zadovoljiti pilotima koji imaju iskustvo upravljanja velikim zrakoplovima s više motora te iskustvo upravljanja malim, snažnim i okretnim mlažnjacima. Trening za svemirske letove bi trebao početi već u lipnju tako da potencijalni piloti astronauti imaju rok za prijavu do kraja travnja.

Na žalost hrvatskih pilota, u oglasu se navodi da aplikanti moraju biti državljani SAD-a s dozvolom za letenje koju je odobrio FAA (Federal Aviation Administration) i važećom liječničkom potvrdom iste agencije da su sposobni letjeti.

Misija Virgin Galactica je trenutno ostvarivanje komercijalnih turističkih letova u svemir, ali u budućnosti planira nove aktivnosti koje bi trebale otvoriti put u svemir većem broju zainteresiranih tvrtki i osoba.

www.virgingalactic.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još