U BUGARSKOJ

Mladi hrvatski informatičari osvojili sedam medalja

29.11.2010 u 15:29

Bionic
Reading

Na međunarodnome informatičkom natjecanju učenika gimnazija u bugarskom gradu Šumenu, od 26. do 29. studenog, hrvatski su predstavnici osvojili sedam medalja, po dvije zlatne i srebrne te tri brončane, a u konkurenciji timova mlađi je tim osvojio prvo, a stariji drugo mjesto, izvijestio je danas Hrvatski savez informatičara

Na natjecanju je sudjelovalo sedam timova reprezentacija (Bugarske, Hrvatske, Rumunjske, Grčke, Srbije, Makedonije) i timovi iz grada domaćina Šumena. Natjecalo se ukupno 50 učenika.

Mlađi tim hrvatskih informatičara bio je u sastavu Mislav Balunović (prvo mjesto), Dominik Gleich (drugo mjesto), Neven Miculinić (drugo mjesto), Martin Gluhak (treće mjesto), a u starijem timu natjecali su se Ivan Katanić (drugo mjesto), Tomislav Tunković (treće mjesto), Ivica Kičić (treće mjesto) i Goran Flegar.

Informatičko natjecanje u Šumenu održava se od 2001. u organizaciji Instituta za matematiku i informatiku iz Sofije, Bugarskog matematičko-informatičkog saveza i Prirodoslovno-matematičke gimnazije 'Nančo Popović' iz Šumena, a pod pokroviteljstvom bugarskog ministarstva obrazovanja.