PROBLEMI PRVOG SVIJETA

Baterija vam je na izdisaju? Vrijeme je za paniku!

12.05.2014 u 14:48

Bionic
Reading

Da se dogodi prirodna nepogoda katastrofalnih razmjera, Britanci bi radije imali pametni telefon sa sobom nego hranu, TV ili radio. Važnija im je jedino voda

Prema rezultatima istraživanja koje je proveo proizvođač futrola za pametne telefone mophie, 92 posto stanovnika Velike Britanije smatra kako bi osjećalo da su pod stresom kad bi ustanovili da im je baterija u smartphoneu na izdisaju.


Najviše ih brine to što ne bi mogli primati pozive i nazivati druge (59 posto). Za 61 posto ispitanika nedostatak struje u bateriji bio bi izvor frustracija, dok bi svaki četvrti - paničario.

Toliko se oslanjaju na tehnologiju da bi ih se gotovo pola bi ih se sjetilo tek tri telefonska broja, u najboljem slučaju. A 70 posto bi se radije odreklo deserta ili gledanja televizije kako bi imali potpuno pun pametni telefon mjesec dana.

Pametni telefoni utječu na svakodnevni život i na druge načine - 81 posto ispitanika navelo je kako je imalo negativna iskustva zbog toga što nisu mogli koristiti smartphone nakon što je ostao bez pogonskog goriva. Propustili su zbog toga važan poziv, razljutili bliske osobe i prijatelje, nisu mogli doći do potrebnih informacija...

Da se dogodi prirodna nepogoda katastrofalnih razmjera, Britanci bi radije imali pametni telefon sa sobom nego hranu, TV ili radio. Važnija im je jedino voda.