WINDAYS 14

Imate još dva dana za prijavu na Telekom Innovation Contest

09.04.2014 u 16:09

Bionic
Reading

Na konferenciji Windays 14 predstavljen je internacionalni startup akcelerator hub:raum i njegova suradnja s Hrvatskim Telekomom

Tijekom predavanja Entrepreneurship 3.0 Jakub Probola, operativni direktor hub:rauma zadužen za regiju CEE, istaknuo je primjere malih kompanija koje su pomoću hub:rauma ostvarile svoje inovativne zamisli.


Objašnjavajući na koji način se kreairaju hibridna partnerstva između malih tvrtki i velikih kompanija, Probola je naveo i aktivnosti u kojima sudjeluje HT - recimo, aktualni Telecom Innovation Contest, u sklopu kojeg timovi od dvoje ili više ljudi do 11. travnja mogu prijaviti svoje ideje u nekoliko kategorija: Poslovanje u oblaku (Cloud-Based Productivity), Mediji i komunikacija budućnosti (Future Media & Communication), Internet of Things, Cyber sigurnost (Cyber Security), Reality Data (Big Data) i Pametna energija (Smart Energy).

Predstavio je i Cloud Needs The Contest, natjecanje koje će uskoro startati, kao i poznati WARP koji je HT za hrvatske startupe organizirao i lani.

Probola je objasnio i na koji način HT surađuje s hub:raumom, navodeći kako se na taj način startupovima omogućuje uredski prostor, IT infrastrukturu, pravne savjete, mentoriranje, korištenje resursa DT-a, kao i financijsku podršku (do 80 tisuća eura, odnosno gotovo 610 tisuća kuna) koja uključuje i buduće investicijske cikluse u slučaju uspjeha projekta.