ODABRAO MICROSOFT

Znate li tko su finalisti Software Startup Academy?

18.03.2014 u 14:14

Bionic
Reading

Mi znamo. Odabrano ih je pet među petnaest timova koji su ušli u uži krug i predali završnu dokumentaciju. U Microsoftu kažu kako su projekti bolji nego lani

Pet timova finalista Software Startup Academy odabrano je 14. ožujka. Izabrani su: Assemblio iz Splita, BlindBook iz Zagreba, Guest Request iz Osijeka, Halycon iz Varaždina i I.C.U. iz Zagreba.


Assemblio je web aplikacija za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija s najboljim omjerom dobivenog za uloženi novac.

BlindBook omogućava slijepim i slabovidnim osobama sigurnije i samostalnije kretanje u vanjskom okruženju.

GuestRequest je sustav za hotele koji omogućava novu vrstu komunikacije između gosta i hotelskog osoblja.

Halycon.tv je jedinstvena društvena platforma koja korisnicima omogućava dijeljenje, pohranu i pretraživanje snimljenog multimedijskog sadržaja

Aplikacija I.C.U. za Windows 8 omogućava besplatne provjere vida korisnika kroz razne optometrističke testove.

Mladi, talentirani i poduzetni studenti imat će priliku predstaviti svoje ideje široj publici na konferenciji WinDays14 u Umagu, gdje će se boriti za osvajanje 40 tisuća kn za implementaciju rješenja.

'Projekti su znatno bolje kvalitete nego prošle godine. Svim kandidatima koji su prijavili rješenje zajedničko je da imaju poduzetnički duh i nevjerojatnu volju da naprave nešto iz ničega te da se i sami okušaju u poduzetništvu. Vidimo se u Umagu na konferenciji WinDays14', rekao je Draško Ivanišević, direktor Odjela za promociju razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu.

Više informacija: Software Startup Academy