NEOBIČAN POTHVAT

Hivepeek - domaća ideja realizirana u samo 24 sata

11.11.2013 u 18:11

Bionic
Reading

Mlada i nabrijana ekipa u iStudiju vikend je provela radno. Htjeli su pokazati kako je za jedan dan moguće pokrenuti novi projekt, čak i ako krenete od nule, tako što su stvorili novu platformu za zapošljavanje online

Dobro, nisu krenuli baš posve od nule. Riječ je o ideji koja se već neko vrijeme motala po glavi Tomislava Grubišića, suosnivača i šefa tehnike u toj zagrebačkoj tvrtci koja se bavi internetskim marketingom i oglašavanjem online, a koja je ljetos privukla oko 7,5 milijuna kuna ulaganja

Grubišić ju je pokušao realizirati zajedno s nekoliko kolega, no shvatio je kako će tim tempom razvoj trajati jako dugo. Stoga je kolegicama i kolegama u tvrtci ponudio izazov - mogu li ga svi zajedno izgraditi i pokrenuti od nule do funkcionalne usluge za samo 24 sata.

Od šezdesetak zaposlenih, odazvalo se njih 46. 'Više nego na bilo koji tulum', tvrdili su nam u iStudiju. Okupili su se u sjedištu tvrtke u zagrebačkoj ulici Srebrnjak, podijelili u timove i bacili se na posao.

Trebalo je, kažu, napraviti doslovno sve - od imena i vizualnog identiteta preko promotivne i marketinške strategije do programske podrške. Kako je vremena bilo malo, glavni je moto bio 'Bolje dovršiti nego usavršiti', kako bi se izbjegle situacije u kojima ostali timovi čekaju dok jedan ne završi posao.

Nakon puno ispijene kave i energetskih napitaka, svijet je ugledao Hivepeek, servis koji povezuje funkcionalnosti siteova za spajanje parova i klasičnih siteova za zapošljavanje. Spajanje poslodavaca i posloprimaca odvijat će se pomoću sustava rangiranja (nazvanog hive score), koji će obavještavati pojedince i tvrtke o tome da bi mogli biti dobar par.

Kako nam je rekao Grubišić, Hivepeek će otpočetka biti usmjeren na svjetsko tržište pa je zato sve vezano uz njega (uključujući i promotivni video) napravljeno na engleskom jeziku. Nije isključeno da će u budućnosti još koji projekt ostvariti na ovaj način, s time da će iduće birati glasovanjem.

Hoće li im biti plaćeni prekovremeni sati? Nismo pitali. Njihov je entuzijazam bio zarazan. No pitamo se kako će se nositi s klijentima kad doznaju da projekti mogu biti gotovi u tako kratkom roku...