Tehnologija OBEĆANJE IZ INTELA

Ultrabookovi će bežično puniti mobitele

  • Autor: M. W.
  • 30.8.2012 15:40:11
  • 30.8.2012 11:01:36

Prijenosnici budućnosti opskrbljivat će zračnim putem strujom ispražnjene uređaje oko sebe, najavljuje najveći svjetski proizvođač čipova

Intel je najavio da će razviti i isporučiti čipsete koji će nekim budućim ultrabookovima omogućiti bežično napajanje energijom nekih drugih uređaja.

I jedni i drugi će za to trebati biti opremljeni Intelovom tehnologijom, pretpostavljamo.

Tehnologija bežičnog napajanja (Wireless Charging Technology) funkcionira dosta jednostavno. Bit će dovoljno da svoj struje gladan uređaj postavite na par centimetara od ultrabooka s ugrađenim softverom za WCT.

Prijenosnik će se s njime povezati i početi bežični prijenos energije. Za sat vremena mogao bi se dovoljno napuniti za korištenje tijekom poslijepodneva.

Nacrti čipseta bi se mogli pojaviti početkom iduće godine. A gotov proizvod? Intel se o tome nije izjasnio. Zasad. Morat ćemo se, dakle, strpjeti.

Ovaj bi potez mogao biti dio Intelovih nastojanja hvatanja priključka s predvodnicima na tržištu prijenosnih uređaja, ponajprije pametnih telefona i tableta.

Glavni suparnik, britanska tvrtka ARM, zagospodario je zadnjih godina tim brzorastućim i visokoprofitabilnim tržištem, na kojem se div čipova za osobna računala tek treba dokazati.

211381,211245,210021,209710
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još