Tehnologija OGLAŠAVANJE NA INTERNETU

Usprkos recesiji Google povećao dobit i prihode

  • Autor: Hina
  • 17.4.2009 13:33:06
  • 17.4.2009 13:16:39

Američki internetski div Google objavio je da mu je u prvom tromjesečju ove godine dobit porasla za 8,9 posto, a prihodi za 6,2 posto, čime je uspio napraviti zaokret u odnosu na prethodno tromjesečje

Vodeća kompanija na području internetskog oglašavanja zabilježila je tako u prva tri mjeseca ove godine dobit u iznosu 1,42 milijarde dolara, u odnosu na 1,31 milijardu dolara u istom razdoblju prethodne godine.

Prihodi su joj porasli za 6,2 posto, na 5,51 milijardu dolara, čime je načinila zaokret u odnosu na četvrto tromjesečje 2008, kada je prvi put na tromjesečnoj razini zabilježila njihov pad, i to za tri posto.

'Google je imao dobro tromjesečje, s obzirom na dubinu recesije', zaključio je u službenom priopćenju izvršni direktor Eric E. Schmidt.

'Rezultati naglašavaju otpornost našeg modela poslovanja i trajni potencijal interneta kojem se sve više okreću i korisnici i oglašivači. U predstojećem razdoblju naš će prioritet i dalje biti ulaganje u dugoročne projekte kako bismo stvorili uvjete za budući rast u temeljnom i novim dijelovima poslovanja', dodao je.

Izvješće je ujedno pokazalo prve rezultate Googleovih nastojanja da sreže troškove otpuštanjem 300 zaposlenih, zatvaranjem neperspektivnih projekata i ukidanjem određenih povlastica za zaposlene.

www.google.com
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još