Tehnologija RESTRUKTURIRANJE POSLOVANJA

Nokia Siemens osigurao zajam od 1,2 milijarde eura

Nokia Siemens Networks (NSN) podigao je zajam od više od 1,2 milijarde eura od skupine 14 europskih i američkih banaka u nastojanju da restrukturira poslovanje i plati troškove programa rezanja viška radnika, izjavio je u ponedjeljak izvor upoznat sa sporazumom

NSN je prvotno planirao prikupiti 1,5 milijardi eura, ali se morao pomiriti s manjim iznosom zbog previranja na tržištu, dodao je izvor.

Vlasnici Nokia i Siemens pomogli su prošle godine NSN-u s dodatnih milijardu eura kapitala nakon što su propali pokušaji prodaje zajedničkog ulaganja. Gubitaška zajednička kompanija kazala je da neće tražiti dodatni novac od matičnih kompanija.

NSN nastoji poslovati u plusu još od osnivanja 2007., kada je formiran sa ciljem da postane vodeća kompanija u industriji kojom dominiraju švedski Ericsson a sve više i kineske kompanije.

Drugog po veličini proizvođača mobilne telekomunikacijske opreme u svijetu pritisnule su agresivne metode određivanja cijena među konkurencijom i gospodarsko usporavanje koje je prisililo telekomunikacijske kompanije na smanjenje potrošnje. NSN je u studenom objavio da planira ukinuti 17.000 radnih mjesta, gotovo četvrtinu radne snage.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još