Tehnologija DMFC

Samsungove baterije napajaju se metanolom

  • Autor: B. R.
  • 10.4.2009 9:16:37
  • 10.4.2009 8:26:39

Ogranak Samsunga koji se bavi razvojem LCD, OLED, AMOLED panela za televizore i monitore te razvojem naprednih baterija pokazao je javnosti svoje najnovije baterijsko rješenje nazvano Direct Methanol Fuel Cell

Kao i mnogo puta dosad, najnovijom tehnologijom prvo će se imati prilike poigrati vojska, no nakon toga očekuje se i njezino pojavljivanje na klasičnom komercijalnom tržištu.

Samsung SDI predstavio je na sajmu Green Energy Expo, koji upravo danas završava u Južnoj Koreji, svoje najnovije baterijsko rješenje nazvano DMFC (Direct Methanol Fuel Cell). Ćelije se napajaju metanolom i destiliranom vodom, a energija se stvara njihovim kemijskim reakcijama.

Jedno punjenje ovog rješenja omogućuje napon od 1.800 W u trajanju od čak 72 sata, nakon čega je ćelije potrebno ponovo napuniti metanolom i vodom. Jedna DMFC baterija teži oko 3,5 kilograma.

DMFC će svoju praktičnu primjenu doživjeti 2010. godine u vojnim institucijama, nakon čega Samsung planira predstaviti i komercijalno rješenje za široke narodne mase.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još