Tehnologija ODLIČNI TREĆI KVARTAL

Skok dobiti i prihoda Googlea

Američki internetski div Google izvijestio je u četvrtak o znatnom povećanju neto dobiti i prihoda u trećem tromjesečju do kraja rujna, ugodno iznenadivši tržišta

Neto dobit poskočila mu je 26 posto na 2,73 milijarde dolara. Prihodi su uvećani 33 posto i iznosili su 9,72 milijarde dolara.

Početkom godine poduzeće je pokrenulo društvenu mrežu 'Google+', kojom želi konkurirati Facebooku. Direktor kompanije Larry Page nazvao je odaziv na Google + 'nevjerojatnim'.

'Imali smo jako dobro tromjesečje', kazao je. 'Google+ sada je otvoren svima i upravo smo prekoračili granicu od 40 milijuna korisnika', pohvalio se Page, koji je u travnju na toj poziciji zamijenio Erica Schmidta.

Facebook je pokrenut 2004. a broji 800 milijuna korisnika.

Uz prihode od oglašavanja na stranicama s rezultatima pretraživanja, Google također proizvodi i popularan operativni sustav za mobilne telefone Android.

'Najzanimljivije je što troškovi nisu bili tako visoki kao što su na Wall Streetu procjenjivali', rekao je analitičar UBS-a Brian Pitz. 'Riječ je o četvrtom tromjesečju zaredom da tvrtka bilježi prihode u gornjem dijelu ciljanog raspona.'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još