SKANDAR KEYNES:

Zbog Edmunda sam postao samopouzdaniji

07.12.2010 u 11:00

Bionic
Reading

Britanac Skandar Keynes koji je u rujnu proslavio 19. rođendan, dobro je poznat svim ljubiteljima filmskog serijala 'Kronike iz Narnije' kao Edmund Pevensie. 'Kronike iz Narnije: Plovidba broda Zorogaza', treći nastavak ove uzbudljive avanture smještene u bajkoviti svijet iz mašte C. S. Lewisa u domaća kina stiže 9. prosinca, pa je pravo vrijeme da saznate sve o ovom simpatičnom i talentiranom glumcu

Ulogu u filmskom serijalu Kronike iz Narnije dobio je kad je imao samo 12 godina. Budući da je u tom filmskom projektu već gotovo sedam godina, mladi glumac kaže da je paralelno sa snimanjem i on odrastao kao osoba.

'Mnogi misle da sam preskočio neke periode odrastanja zbog snimanje 'Narnije', no kad zbrojite, na setu sam bio zapravo samo oko godinu i pol. Ostalo sam vrijeme živio normalan život', kaže Skandar koji, baš poput Emme Watson iz Harryja Pottera, nije zanemario svoje obrazovanje pa se tijekom snimanja trećeg nastavka Narnije predao dokumente na Sveučilište Cambridge. Nekoliko mjeseci nakon završetka snimanja filma, Skandar je primljen na to prestižno sveučilište i to na Odsjek za orijentalne studije te je na neko vrijeme zamrznuo svoju glumačku karijeru.

'Osjećam veliku zahvalnost što sam dio te cijele priče o Narniji. To mi je iskustvo pomoglo na mnoge načine. Samouvjereniji sam nego što sam ikada mislio da mogu biti. Dalo mi je snage da se suočim sa svim zadacima koji su postavljeni pred mene. Spreman sam krenuti dalje. Kamo god da me put odvede', kaže Skandar čije je pravo ime Alexander Amin Caspar Keynes

Tamnokosi glumac rođen je 5. rujna 1991. godine u Londonu, a njegovo podrijetlo je vrlo zanimljivo.

Naime, Skandarova je obitelj s majčine strane emigrirala u Englesku iz Libanona, a zanimljivo je da mu je djed bio savjetnik tuniškog predsjednika.

Otac mu je britanski pisac Randal Keynes, a Skandarov praprapradjed s očeve strane bio je nitko drugi nego veliki Charles Darwin! A kada se dublje zaviri u Skandarovo obiteljsko stablo, dolazi se do činjenice da je u rodu kraljicom Elizabetom Prvom te kraljem EdwardomPrvim. Vrlo impresivno, zar ne!


Osim glume i studiranja, Skandara zanima i pisanje. Tako je redovito pisao filmske kritike za rubriku The Citizen školskog tjednika u londonskoj srednjoj školi koju je donedavno pohađao, a glumac je kao pravi Londončanin, vatreni navijač nogometnog kluba Arsenal

Kad je išao na audiciju za film Lav, vještica i ormar, usporedo se prijavio i za film Dadilja McPhee, gdje je trebao dati glas liku Thomasu Sangsteru. Međutim, u to je vrijeme mutirao i zbog toga izgubio ulogu, jer mu se glas promijenio. Stoga je njegova starija sestra Soumaya dala glas ovom liku.

Manje je poznato da je Skandar aktivan i u zaštiti okoliša. Tako vas pita: 'Znate li da svake godine nestane barem 10.000 vrsta?' Stoga predlaže da posjetite stranicu http://www.connect2earth.org/ i saznate više o bioraznolikosti našeg planeta te pomognite u njezinom očuvanju.

Također, podržao je akciju u londonskim školama nazvanu The Great Plant Hunt, kojom se učenike želi potaknuti na prepoznavanje različitih biljaka i očuvanju njihova sjemena. Program je inspiriran Skandarovim praprapradjedom Darwinom. Osim toga, Skandar podržava program očuvanja kornjača na otočju Galapagos, gdje je nekad Darwin radio svoja istraživanja.

Skandar ima i dvije mačke Miss Peri Puss i Mr Fil Boots.

Na svojoj Facebook stranici ima preko 53.500 obožavatelja i nedavno je javno zahvalio svim svojim vjernim fanovima koji ga ondje podržavaju.

Detaljnije o trećem nastavku 'Kronika iz Narnije' možete saznati i na našoj podstranici