ZA STUDENTE

Rekordan stipendijski fond uz nove kriterije ocjenjivanja prijava

10.02.2009 u 17:00

Bionic
Reading

Osma po redu akcija Top stipendija za top studente započet će sredinom ožujka ove godine

U sklopu ove akcije u svim hrvatskim sveučilišnim gradovima održavat će se istoimeni forumi koji će pod temom 'Stipendije i studenti' imati za cilj saznati koliko iznose stvarni troškovi studiranja u svakom od tih gradova te čime su studenti zadovoljni, odnosno nezadovoljni.

Novost ovogodišnje Top stipendije je novi partner akcije. Uz postojeće partnere (Nacional, Ingra, INA, Vipnet, Diners club Adriatic i HRT), ove godine akciji se pridružuje i Hrvatska poštanska banka.
Prošlogodišnji stipendijski fond iznosio je 1.200.000 kuna, a povećanjem fonda na 1.440.000 kuna osigurat će se veći broj stipendija.
Ova stipendija je još uvijek najveća neobvezujuća stipendija u Republici Hrvatskoj. Tijekom akademske godine top studenti će primati stipendiju u iznosu od 40.000 kuna.
Od ove godine Stipendijsko vijeće će se, prilikom odabira 100 finalista koji će ući u završni krug za odabir top studenata, služiti i novim kriterijima za ocjenjivanje.

Više od 70 sati članovi povjerenstva - prof. dr. sc. Karin Šerman s Arhitektonskog fakulteta, prof. dr. sc Aleksandra Čižmešija s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, prof. dr. sc. Lada Rumora s Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, doc. dr. sc. Marina Novak s Muzičke akademije, prof. dr. sc. Jasminka Igrc Barčić s Agronomskog fakulteta, prof. dr. sc. Ljiljana Pinter, prorektorica za studije i upravljanje kvalitetom zagrebačkog Sveučilišta; zatim predstavnici studenata: Luka Vučemil s Medicinskog fakulteta, Goran Nikšić s Odsjeka biologije te Goran Nikšić s Odsjeka fizike Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te organizatori: Nina Šmigmator iz Nacionala te Mihaela Bobinac i Danijel Koletić iz Apriori komunikacija - raspravljali su o najboljem načinu razmatranja prijava najboljih studenata imajući u vidu da ova stipendija, osim izvrsnih ocjena, vrednuje i izvannastavne aktivnosti.

Predstavnici Stipendijskog vijeća koji će razmatrati ovogodišnje prijave su : prof. dr. sc. Đeni Dekleva Radaković sa Sveučilišta u Puli, prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah sa Sveučilišta u Dubrovniku, prof. dr. sc. Ana Proroković sa Sveučilišta u Zadru, prof. dr. sc. Drago Žagar sa Sveučilišta u Osijeku, prof. dr. sc. Aleksandra Pejčić sa Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Roko Andričević sa Sveučilišta u Splitu te prof. dr. sc. Ljiljana Pinter sa Sveučiliša u Zagrebu.
Prijave studenata veleučilišta i visokih škola razmatrat će prof. dr. sc. Antun Pintarić, dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička, prof. dr. sc. Žarko Nožica, dekan Visoke škole za primijenjeno računarstvo u Zagrebu te prof. dr. sc. Velimir Rajković, dekan Tehničkog veleučilišta u Zagrebu.