Teen DOJADIO IM

Jedan od pet tinejdžera napušta Facebook

  • Autor: N.LJ.J.
  • 3.7.2010 10:48:13
  • 3.7.2010 8:58:47

Facebook je još uvijek jedna od glavnih društvenih stranica za tinejdžere, međutim najnoviji podaci pokazuju da ga sve više tinejdžera – napušta

Čak jedan od pet tinejdžera napustio je Facebook ili ga posjećuje znatno rjeđe nego što je to činio prije godinu dana.

48 posto tinejdžera reklo je da je razlog napuštanja ili rjeđeg posjećivanja Facebooka to što im je dosadan, 28 posto je našlo neku zanimljiviju web stranicu, a 21 posto tinejdžera ostavilo je Facebook jer je to učinio i netko od bliskih prijatelja.

16 posto tinejdžera je otišlo jer su se na Facebooku pojavili njihovi roditelji, 14 posto jer se pojavilo mnogo drugih odraslih, dok je sedam posto otišlo jer je ondje previše klinaca. 13 posto se maknulo s Facebooka jer im se ne sviđaju postavke i činjenica da mnogi nepoznati mogu gledati njihove fotografije i ostale privatne informacije. 12 posto tinejdžera nije bilo zadovoljno promjenama koje je Facebook uveo.

Istraživanje je provedeno među 600 kanadskih tinejdžera od 13 do 17 godina. Pokazalo se da većina tinejdžera dnevno provede oko dva sata i dvadeset minuta na internetu, a 80 posto na društvenim stranicama.

43 posto tinejdžera potrošilo je nešto novca na društvenim stranicama, i to kupujući virtualni poklon ili virtualni novac.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više