Teen REMI IZ ELEMENTALA:

Mogu se poistovjetiti s Lunom

  • Autor: E. K.
  • 15.6.2010 16:41:36
  • 15.6.2010 15:44:39

'Luna' je novi multimedijalni projekt koji spaja književnost, glazbu i likovnost, a glavna junakinja je jedna neobična šesnaestogodišnjakinja

Naša poznata hip hop grupa Elemental u tu je svrhu snimila pjesmu 'Luna', inspiriranu upravo knjigom, a sjajne ilustracije potpisuje Zdenko Bašić. Na predstavljanju ovog uzbudljivog romana autora Roberta Naprte, u izdanju Algoritma, članica Elementala Mirela Priselac-Remi rekla je da je ideju za pjesmu pronašla upravo u tome što se glavna junakinja razlikuje od svojih vršnjaka.

'Luna zbog svoje različitosti nailazi na razne probleme u životu. Mogu se poistovjetiti s Lunom. Osobno sam se mogla povezati s pričom djevojke koja se ne uklapa u neke okvire jer sam i sama prolazila kroz takve stvari tijekom odrastanja. Okolina zna biti okrutna prema ljudima koji se ne uklapaju. Željeli smo poručiti našom pjesmom da je u redu biti drugačiji i da se ne treba sramiti sebe', smatra Remi.

Naprta, autor hvaljene trilogije kriminalističkih romana i prve domaće televizijske sapunice 'Villa Maria', otkrio je da nije bilo lako prvi put pisati za tinejdžere.

'Pokušao sam se približiti mladoj publici koja je vrlo zahtjevna. Bilo je to vrlo zanimljivo iskustvo', rekao je Naprta, dodavši kako u glavi već ima i nastavak.

Glavnina radnje odvija se u obiteljskom krugu glavne junakinje Lune, u njezinu novom domu kod tete i tetka, koji je prihvaćaju nakon pogibije njezinih roditelja, i u novoj školi, elitnoj zagrebačkoj gimnaziji.

'Luna'
je suvremeni roman za mlade, pun strasti i uzbuđenja, ljubavi i akcije koji prati sukobljene svjetove Svjetla i Tame od Austrougarske do danas, govori o fantastičnom svijetu vještica i vukodlaka, a pisan je zanimljivim stilom i svidjet će se i onima koji nisu više tinejdžeri.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više