Teen MANDOMETER

Izumljen elektronički brojač količine obroka za tinejdžere

  • Autor: Maka
  • 6.1.2010 11:31:55
  • 6.1.2010 8:59:13

U Švedskoj je razvijen maleni uređaj nazvan 'mandometer' kojem je cilj potaknuti tinejdžere da manje jedu i tako održe dobru figuru ili pak uz manje obroke do nje dođu

Radi se o uređaju koji se stavlja s donje strane tanjura i povezan je s monitorom na kojem se pokazuju važne informacije kao što je količina hrane na tanjuru te osjećaj sitosti nakon određenog broja pojedenih zalogaja. Osim ovoga, uređaj prati i koliko brzo osoba jede te je opominje ako jede prebrzo.

Na početku, pri formiranju postavki, korisnik mora reći uređaju koliko sito se osjeća nakon određenog unosa hrane. Na ovaj će način spravica u budućnosti moći osobi koja je koristi reći da je već dovoljno sita te da može prestati jesti.

Mandometer je već ispitan u Velikoj Britaniji na Sveučilištu Bristol na 54 tinejdžera. Uspoređeni si njihovi rezultati s rezultatima 52 tinejdžera koji nisu imali mandometer. Pokazalo se da je grupa tinejdžera s mandometerom u roku od šest mjeseci smanjila veličinu obroka te se riješila i nekoliko neželjenih kilograma, a kod tinejdžera koji ga nisu koristili nije zabilježen uspjeh.

'Ovaj je uređaj dobar način kontrole pretilosti među današnjim tinejdžerima, a posebno je dobro to što se ne trebaju koristiti nikakvi lijekovi', zaključila je Anna Ford koja je provela istraživanje.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više