ZLATNI SAVJETI

Uh, želim ravan trbuh!

08.06.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Ljeto je pred vratima, a lagana odjeća koja izdajnički otkriva pokoju kilicu viška koja se nataložila tijekom zimskih mjeseci nimalo ne pomaže samopouzdanju

Eh, tko ne bi htio imati ravni trbuh kakvim se diči Fergie iz Black Eyed Peasa ili, po novom, Miley Cyrus? Zimi ga možemo nekako zakamuflirati, no s toplijim danima to je sve teže.

Evo kako uz malo discipline i vi možete do zavidnog trbuha:

Pravilna prehrana: za doručak jedite obilno, ručak manje obilno i kvalitetno, za večeru samo da želudac nije potpuno prazan. Tijekom dana bolje je jesti manje obroke, a češće. Dobro je znati da postoji i hrana koja smanjuje nadutost trbuha, a to su prirodni diuretici, kao što su rajčice i krastavci.

Nemojte žuriti s hranom: pokušajte jesti što sporije i sigurno ćete primijetiti razliku. Odvojite dovoljno vremena kako biste bez žurbe stigli uzimati manje zalogaje i dobro ih prožvakati. Brzo progutana i nedovoljno prožvakana hrana uzrokuje masne naslage oko struka.

Opustite se:
svakodnevni stres neizbježno utječe na probavni sustav. Opustite se i znatno ćete se lakše riješiti napuhnutosti i suvišnih oblina.

Krećite se: dugotrajno sjedenje, neaktivnost, previše masnoće i šećera u prehrani, uzroci su tih masnih naslaga koje se posebno vole taložiti na trbuhu. Sat hodanja svaki dan, osim što održava tonus i vitkost nogu, idealno je rješenje protiv opuštenog trbuha. Zato se ponekad odvojite od Facebooka i u akciju!

198103 ,197999 ,197778 ,197690Još pokoji savjet:

Smanjite pijenje kave: neka su istraživanja pokazala da kava može izazvati nadutost trbuha. Zato kao dodatak u bitci za ravan trbuh (a usput, i ljepši ten), predlažemo da ujutro popijete zdraviji napitak: dva decilitra vode pomiješajte s decilitra soka od brusnice ili sokom od pola limuna i to popijte. Ovo čisti organizam i smanjuje nadutost.

Prekrižite alkohol: tinejdžeri ne bi ni smjeli piti alkohol, no ako ga pijete, znajte da on zadržava vodu u organizmu te itekako uzrokuje nadutost (te deblja).

Izbjegavajte previše slanu i previše začinjenu hranu koja također izaziva zadržavanje vode u organizmu, pa samim tim i otok trbuha.

Oprezno sa slatkišima:
nadutost mogu izazvati i slatke stvari, a posebno gazirana pića.