VJEROVALI ILI NE

Čudni beauty savjeti koji pale

13.08.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Često trošimo na kremice i preparate koji bi nam trebali pomoći oko ljepote, a nismo svjesni da postoje jeftiniji načini. Iako mislimo da je savjetima naših teta ili baka davno prošao rok trajanja ili da su prečudni, neke stvari ipak pale

1. Žuriš na kavu s frendicama, ali kosa ti je prljava i masna! Spasit će te baby puder. Da, čini se čudno, ali upravo to preporučuje ekipa s web stranice realbeauty.com. Dakle, čisti kist za rumenilo umoči u puder i lagano otresi višak. Zatim prođi po korijenu kose cijelom glavom i protresi. Puder će ublažiti masnoću i nitko neće primijetiti da si izašla s neopranom kosom.

2. Ako želiš da za tobom cijeli dan ostaje trag omiljenog parfema, postoji mali trik. Parfem našpricaj na kist za šminkanje i prođi preko cijele kose.

3. Nove balerinke su prekrasne, ali cjelodnevno hodanje po gradu prouzročilo je žulj zbog kojeg sada ne možeš obuti ni sandale. Učinkovito i brzo rješenje je u udobnoj čarapi i malo vazelina. Poznato je da je vazelin odličan za njegu ispucanih dijelova kože. Zato prije spavanja namaži žulj, obuci toplu čarapu i ujutro će ti biti puno bolje.

4. Ovaj savjet je također super ako si u žurbi i nemaš vremena ponovno stavljati sjenilo, olovku ili iscrtavati usne olovkom. Stručnjaci kažu da komadić vate umočiš u tekućinu za skidanje maskare i oprezno obrišeš dio šminke koji ti smeta. Ako se radi o jako sitnim pogreškama, koristi štapiće za uši.

Malim trikovima možeš i uštedjeti

5. Ako baš nemaš sreće i napukne ti umjetni nokat, zalijepi ga nekim od superljepila koje možeš naći u svakom dućanu. Zatim nalakiraj nokte nekom jarkom ili tamnom bojom pa se neće vidjeti napuknuće.

6. Koža se može perutati i na obrvama. Zato uzmi hidratantnu kremu i maži obrve. Osim što će izgledati urednije, neće ti se desiti da imaš male bijele mrvice koje izgledaju poput peruti.

7. Mrlje koje ponekad ostanu nakon korištenja losiona za samotamnjenje možeš odstraniti sodom bikarbonom. Lagano istrljaj prugice na koži dok sve ne bude ujednačeno.

8. Sjajnu kožu na nogama koju imaju manekenke na reklamama možeš dobiti vrlo jednostavno – maži ih uljem za bebe.

9. Tuš za oči imaš već neko vrijeme i rade se sitne mrvice dok ga koristiš? Ako te muči i kistić zbog kojeg ne možeš izvlačiti lijepe linije, stavi tuš u zamrzivač 15 minuta prije korištenja.

10. Ako su tvoje trepavice neposlušne i nikako ih ne možeš lijepo oblikovati, uvijač za trepavice malo ugrij sušilom za kosu.

11. Zeleni čaj ima mnoge dobrobiti, a može ti pomoći da na brzinu osvježiš lice. Skuhaj čaj i ohladi vrećice pa ih na desetak minuta poslaži po licu. Antioksidansi u čaju osvježit će kožu i izgledat ćeš odmornije.

12. Taman si krenula depilirati noge i shvatiš da ti je ponestalo pjene! Koristi regenerator za kosu. Dobro ga utrljaj na noge. Dlačice će postati mekše i lakše ćeš ih izbrijati, a koža će poslije biti glatka i mekana.

13. Ocat je poznat kao glavni pomoćnik kod čišćenja, ali je dobar i za kosu. U četiri decilitra vode stavi jedan decilitar octa i rasprši po suhoj kosi. Ostavi da stoji 15 minuta i zatim normalno operi kosu. Tako će biti lijepa i sjajna.

14. Od stalnog brijanja pazusi znaju biti grubi, a koža ne izgleda glatko i sjajno. Višak mrtvih stanica kože možeš odstraniti ako pazuhe lagano istrljaš pilingom za lice.

15. Neugodnih prištića lakše ćeš se riješiti ako ih namažeš pastom za zube. Na vrh prištića stavi malo paste za zube i ostavi da djeluje petnaestak minuta, a zatim lagano odstrani višak.