CURE, OPREZ

Što nikako ne smiješ raditi nakon prekida

16.06.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Razočaranje, bijes, tuga... Nažalost, sve su to emocije koje ćeš vjerojatno proživljavati nakon prekida, posebno ako si ostavljena na ružan način. No kako bi sačuvala dostojanstvo i preboljela prekid veze na najlakši način, neka pravila nikako ne smiješ prekršiti

Virtualno uhođenje
Osim uobičajenog uhođenja koje, ruku na srce, mnogi nakon prekida prakticiraju, poput odlaska u njegov omiljen kafić i druženja s njegovim prijateljima, svakako treba izbjegavati i virtualno uhođenje. Naime, moderne tehnologije uhođenje su podigle na sasvim novu razinu. Tako svog bivšeg možeš sad provjeravati preko Facebooka ili Twittera, što ti nikako ne bismo preporučili. Provjeravanje njegova profila nikako nije dobar put da nastavite dalje, a to bi mogli samo otvoriti stare rane. Zvuči okrutno, no najbolje da ga izbrišeš i kao prijatelja - ukoliko ste imali stvarno gadan prekid.

Održavati bilo kakav kontakt
Prekinuli ste i to bi trebalo biti kraj. Nemoj mu slati suptilne SMS poruke, čestitati rođendan, pozivati ga na prijateljsku kavu. Ako ga želiš što prije zaboraviti, najbolje je da nestaneš iz njegova života. Vidjeti ga s drugom samo bi moglo jače boljeti. Također, izbjegavaj jeftine strategije izazivanja ljubomore tako što ćeš šetati s novim frajerom. Na taj način samo ćeš zapravo pokazati da vam je još uvijek bitno njegovo mišljenje.

Moliti ga da ti se vrati
Ovo sigurno nije najbolji izbor ako želiš obnoviti vezu. Pokazat ćeš da si očajnica, što nije privlačno, a sigurno i ne želiš da te žali. Glavu gore i pokušaj ići dalje bez njega. Ako te želi, neka te potraži. On je tu izgubio, a ne ti. Tako trebaš razmišljati.

Prakticirati seks s bivšim
Prekinuli ste, no još povremeno imate intimne odnose. Nimalo mudro ponašanje, pogotovo ako si još uvijek emocionalno vezana uz njega. Na ovaj način bi mogla biti povrijeđeni dva puta! Ima puno drugih dobrih frajera koji čekaju na tebe.

Nemojte izgubiti vjeru zbog jedne propale ljubavi
Biti nasilni
Neki ljudi zaista se teško mire s porazom, pa svoju nemoć i jad pokušavaju prikriti nasilnim ponašanjem. Ovako samo šalješ poruku da si slaba i da se ne možeš kontrolirati. Budi kul i jaka. Prekidi se događaju, a život ide dalje.

Izgubiti vjeru u ljubav
Prekid zna biti jako bolan i čini ti se da je sve potonulo. Nije lako izgubiti nekoga koga si volio, no vrijeme liječi sve rane, a i sigurno postoji bar još jedan pravi frajer koji će te utješiti. Ne zaboravi ni na prijateljice, izlaske i zabavu. Nisu svi dečki isti. Tvoj bivši nije toliko vrijedan da izgubiš vjeru u ljubav i ljude.

Postati zlovoljan
Namrgođena faca i stav 'svi su mi krivi za moj jad' rezervirani su za slabiće koji se ne znaju nositi s porazom. Pronađi nešto što te veseli, radi stvari koje voliš, okruži se s dragim ljudima i prije ćeš ga zaboraviti i moći ćeš konačno krenuti dalje.