Teen ZNAŠ LI...

Zašto su krave u Indiji svete?

  • Autor: tportal.hr
  • 24.1.2011 7:22:28
  • 24.1.2011 7:22:00

Kada su bik i krava zadovoljni smatra se da su također i svi ljudi na svijetu zadovoljni. Bik pomaže u proizvodnji žitarica, a krava daje mlijeko i toliko puno raznih mliječnih prerađevina

Na taj se način ljudsko društvo ekonomski povećava i u takvom jednostavnom življenju čovjek ne bi trebao imati nikakvih ekonomskih problema.

Cilj je zaštite krava mir čovječanstva. Izrazito grešan čin ubijanja krava uzrok je svih vrsta nevolja. Budući da nas krava hrani svojim mlijekom, ona je u vedskom društvu smatrana jednom od naših majki. Stoga je ubijanje krava praktički kao da ubijate vlastitu majku.

Indijski hinduistički teolog Srila Prabhupada rekao je: 'Želimo spriječiti održavanje klaonica. To je jako grešna aktivnost. U svijetu se vodi toliko ratova. Svakih 10-15 godina veliki je rat, krvoproliće cijelog čovječanstva. Vođe društva to ne vide. Ali reakcija je neizostavna. Priroda će se osvetiti.'

U ovoj rubrici svaki tjedan možeš pročitati neku zanimljivost ili otkačenu činjenicu kojom možeš iznenaditi svoje vršnjake, ali i one puno starije!
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Horoskop
Horoskop Pročitaj više