PICKBOX

Dobro došli u zonu detektivskih misterija

22.08.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Jedna od najzanimljivijih stvari na koje se naš mozak može navući zagonetka je počinjenog zločina kojem je krivac zameo trag. Tu na scenu stupaju lukavi detektivi koji traže znakove ondje gdje se čini da ih nema, a s njima i naše znatiželjno ja pretura po dokumentima, otiscima, zaviruje u lica potencijalnih krivaca i prebraja motive. Dok istraga ne završi, u glavi smo već promijenili nekoliko sumnjivaca

Ako ste jedna od osoba koje uživaju u detektivskim misterijima svih vrsta, Pickbox vam je pripremio dvije serije na koje ćete se navući u roku odmah. Radi se o seriji Castle te novoj, petoj sezoni serije Smrt u raju (Death in Paradise) koja je jedno od novijih BBC-jevih ostvarenja. Obje serije već sada možete gledati na Pickboxu.

Tko je taj Castle?

On je šarmantan, pomalo šašav tip koji često voli gurati nos onamo gdje mu nije mjesto. Inače je slavni pisac krimića za kojim luduju i mlade cure i njihove majke, a pravo uzbuđenje za njega započne kada izopačen um sprovede u stvarnost nekoliko ubojstava koje je on opisao u svojim knjigama. Radi se naravno o Castleu (Nathan Fillion), a ono što je pred vama kvalitetna je serija koja zaviruje u umove najizopačenijih i najlukavijih zločinaca.

Castle u seriji dođe nešto kao smetnja. Naravno ne nama jer ga volimo, nego detektivki Kate Beckett (Stana Katić) koja je alergična na Castleov nemiran duh i naviku da se svagdje petlja.
Ovaj detektivski duo odvest će vas na njujorške ulice, vodit ćete s njima neke od najtežih istraga, a zavoljet ćete ih i kao par. Jer, ipak su Castle i Beckett stvoreni da budu zajedno.

Mentalne igre u karipskom raju

Odmor iz snova za sve koji slete na predivan karipski otočić St. Marie često se pokaže kao putovanje iz pakla. Ubojstva na fiktivnom otočiću događaju se toliko često da je na otok poslan detektiv iz Londona koji će ih rješavati malo brže i uspješnije od otočkih policajaca. Da stvar bude zanimljiva, britanski detektiv je čovjek koji prezire sunce, pijesak i sve što dolazi s otočkim životom.

U prvim dvjema sezonama to je bio neprilagodljivi Richard Poole (Ben Miller), tipičan Britanac, dok je u trećoj na otok došao Humphrey Goodman (Kris Marshall). Goodman baš kao i prethodni detektiv Poole prakticira specifičnu metodu razotkrivanja zločinaca i to tako da ih suoči s istinom pred svim prisutnim sumnjivcima.

Ako volite sunce, more, pijesak, san vam je otputovati na Karibe, a usput ste veliki fan britanskih serija i detektivskih misterija, ova krimi drama upravo je za vas.