NE PROPUSTITE

Misteriozna četvrta epizoda 'Dosjea X'

05.02.2016 u 15:25

Bionic
Reading

Šest novih epizoda i nadalje imaju pečat 'Dosjea X', koji nas vraća u devedesete godine prošlog stoljeća; bilo da se radi o načinu otvaranja scena, specifičnom kutu kamere, bilo o nezaboravnoj glazbi Marka Snowa

Nakon prve tri epizode serije 'Dosjei X' jasno je - cinični Mulder i nepovjerljiva Scully, iako nešto stariji, još uvijek su oni likovi koje smo voljeli i glumci kojima vrijeme nije poremetilo sposobnost da se ponovo užive u likove FBI agenata i da s istim žarom krenu u svaku novu istragu. Na trenutke izgledaju i kao da se odlično zabavljaju!

Kao i dosadašnje tri epizode desete sezone 'Dosjea X', i četvrta, koju pogledajte na Foxu 9. veljače u 22 sata, donosi novi misteriozni slučaj koji treba riješiti - Mulder i Scully su poslani da istraže ubojstvo gradskog službenika za koje se čini da je nemoguće da ga je počinio čovjek.

Istovremeno, Scully proživljava osobnu tragediju koja će ju još jednom dovesti u situaciju da preispita svoj život i smisao posla kojem se potpuno posvetila. Razmišljanje o životu koji su ona i Mulder mogli voditi da su donijeli neke druge odluke u epizodu je donijelo novu atmosferu nostalgije i melankolije kakvu smo rijetko vidjeli u seriji. Prisjećanje na zajedničko dijete koje su dali na usvajanje podsjetit će nas na to koliko je posao kojim se bave okrutan i opasan te do koje ih je mjere obilježio i odredio.

Njihova potraga i želja za istinom suočava ih konstantno s činjenicom da nikada neće voditi život običnih ljudi. Prihvaćanje te činjenice postaje podnošljivo jedino hvatanjem u koštac s novim slučajem koji donosi barem kratkotrajan zaborav života kojeg su se odrekli.