KREĆE SPEKTAKL

Bili smo na snimanju prve emisije X Factora

27.02.2015 u 19:36

Bionic
Reading

S prvim danima proljeća na programu RTL Televizije očekuje nas prvi regionalni 'X Factor', a na snimanju prve emisije u Beogradu bio je i tportal

Veliki studio, čak 1800 kvadrata, u Ugrinovcima blizu Beograda u utorak navečer bio je premalen za sve koji su željeli vidjeti što donosi prva emisija najvećeg glazbenog showa na svijetu.

Već s prvim taktovima pjesme Ibrice Jusića 'Ljubi san vašu ćer', koju je na bini uz gitaru otpjevao jedan od kandidata, bilo je jasno da će borba među natjecateljima biti nemilosrdna. U ovu fazu natjecanja sreća se od 12 tisuća prijavljenih kandidata osmjehnula njima 232 u dobi od 14 do 50 godina, a iza pozornice bodrili su ih voditelji Antonija Blaće, Aleksandar Radojčić i Snežana Velkov.

Pobjednika ćemo znati u lipnju, a žiriju u sastavu Željko Joksimović, Aleksandra Kovač, Tonči Huljić i Massimo Savić posao neće biti nimalo lagan, u što su se uvjerili već na početku snimanja prve emisije. Nakon audicija slijedi druga faza natjecanja, tzv. boot camp, u kojoj će se odabrati 24 kandidata koji idu u treći krug, odnosno judging house. U tom trenutku članovi žirija postat će mentori kandidatima i pripremati ih za nastupe uživo.

Show će se emitirati u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, BiH i Makedoniji, a svaki trenutak ove glazbene pustolovine bilježit će ukupno 22 kamere u publici i iza pozornice. Ukupno 160 ljudi dat će svoj doprinos ovom projektu, a zanimljivo je da je sama pozornica izrađivana čak mjesec dana, i to po posebnim napucima kompanije Syco Simona Cowella, inače tvorca 'X Factora'.