Malaysian Palm Oil Council

Iva Jerković i Renata Sopek, kao i brojni Zagrepčani, oduševljene čarima palminog ulja

29.08.2016 u 11:39

  • +10

Malaysian Oil

Izvor: Promo fotografije / Autor: Malaysian Palm Oil Council

Bionic
Reading

Pobornici zdravog života imali su prilike naučiti sve o prednostima namirnice koja osvaja gastro svijet

Sunčani vikend, osim prelijepog vremena, Zagrebu je donio i zanimljivu manifestaciju, koja je Arenu Centar nakratko pretvorila u pravu oazu gastronomskih užitaka. Mnogobrojni posjetitelji imali su prilike uživati u specijalitetima pripremljenim na palminom ulju, koje je za njih pripremala jedna od najboljih kuharica u Hrvatskoj i šefica kuhinje hotela Esplanade – Ana Grgić. Krekeri od kozica s kremom od avokada te mesa rakovica, proljetne rolice s povrćem, curryjem, đumbirom i kozicama, kroketi od piletine i začinskog bilja, creme brulee od kokosa i manga, panna cotta od manga, salata od rižinih rezanaca - samo su neke od delicija, uz pomoć kojih su predstavljene brojne prednosti palminog ulja.

Među brojnim znatiželjnicima koji su došli saznati nešto više o važnosti sve popularnije namirnice koja osvaja gastro svijet našle su se i pobornice zdravog života i vježbanja Renata Sopek i Iva Jerković, a oduševile su se bogatim okusima jela spravljenih na palminom ulju koje sadrži obilje vitamina A i E, antioksidante i nutrijente. Svaka kuharica zasigurno će znati cijeniti beneficije koje pruža priprema jela na ovoj egzotičnoj namirnici koja će, nesumnjivo, uskoro postati dio svakog kućanstva.

Osim uživanja u finim specijalitetima, zabavu za one najmlađe pripremili su mađioničari i klaunovi te su kroz smijeh i magiju uljepšali cjelodnevno događanje pod pokroviteljstvom Malaysian Palm Oil Councila.