Klapa Rišpet

Velika ljetna jadranska turneja klape Rišpet

28.07.2016 u 10:10

Bionic
Reading

Doživite ljeto na pravi način uz zvukove dalmatinske pjesme

Motivi koji su tipični za ljeto na našem najdražem Jadranu i zbog čega ga toliko volimo svakako uključuju bistro plavo more, najljepše izlaske i zalaske sunca, zamaman miris ribe s gradela te nezaobilazne zvukove dalmatinske klape i pjesme. S ljetnim koncertima na otvorenom zaista se rijetko što može mjeriti. Uz dobro društvo i koju čašicu dobrog vina zabave zasigurno neće nedostajati. A za to će se pobrinuti i jedan od naših najpoznatijih i najuspješnijih klapskih sastava, splitska klapa Rišpet.


Klapu Rišpet osnovao je splitski kantautor Pero Kozomara u rujnu 2011. godine, a široj javnosti poznat je kao autor mnogih uspješnica poput: 'Ne more mi bit', 'Zora bila', 'Još ne mogu pristat volit', 'Dugo nije pala kiša', 'Samo me čvrsto stisni za ruku' i mnogih drugih. Nakon niza godina skladanja za druge odlučio je osnovati vlastitu klapu pod nazivom Rišpet. Klapa je iznjedrila broje hitove poput 'Sunce mi od tebe dolazi', koji su otpjevali s Mišom Kovačem, 'Lumin', 'Ćaća', 'Prsti zapleteni' s Jelenom Rozgom, 'Projdi mojon kalon', 'Kad je pošla ća' te najnovije skladbe 'Reći ćeš mi fala'.


U svojih pet godina postojanja ova simpatična klapa osvojila je srca mnogih zaljubljenika u klapsku pjesmu, ali i onih koji to nisu. A kakvu glazbenu poslasticu su pripremili za ovo ljeto, možete se uvjeriti i sami ukoliko posjetite neki od njihovih koncerata u sklopu velike ljetne turneje po Jadranu: 28.07. Trogir, Kula Kamerlengo - Koncert za Vinka Cocu, 29.07. Omišalj, Krk, 30.07. Sežana, Slovenija, 31.07. Labin, 03.08. Brela, 06.08. Gruška noć, Dubrovnik, 07.08. Posušje, 13.08. Kanal ob Soča u Sloveniji, 14.08. Rabac, 15.08. Splitska na Braču, 20.08. Rogoznica, 27.08. Trebnje, Slovenija, 14.09. Ploče.