A La Carte Travel

Posjetite Keniju i priuštite si avanturu života

22.07.2016 u 12:34

Bionic
Reading

Posjetite Keniju i priuštite si avanturu života

Jeste li ikada maštali o tome da spakirate kofer, kupite avionsku kartu i jednostavno otputujete na daleku destinaciju te si priuštite avanturu života? Tko kaže da daleka i egzotična putovanja koja se pamte čitav život nisu ostvariva? Zaljubljenike u putovanja i istraživanje oduvijek je privlačila Afrika, jedno od najnevjerojatnijih mjesta na svijetu. Na istoku ovog drugog najvećeg kontinenta smještena je Kenija – pravi afrički mikrokozmos. S više od pedeset najljepših svjetskih nacionalnih parkova, ova zemlja krije istinsku magičnu privlačnost Afrike. Visoravni, pustinja, druga najveća planina na kontinentu, Indijski ocean, nevjerojatan životinjski i biljni svijet - samo su djelić onoga što nudi Kenija.


S obzirom na to da je Kenija čak 13 puta veća od Hrvatske, nije lako odlučiti se koje dijelove posjetiti i što vidjeti. U tom slučaju najbolje je poslušati savjet onih mnogo iskusnijih. Turistička agencija A La Carte Travel nudi jedinstveni paket aranžman koji po odličnoj cijeni od 15.990 kuna kombinira najbolje od Kenije. Naime, Kenija je najpoznatije safari odredište na svijetu. S jedne strane se nalazi nevjerojatno bogatstvo životinjskog i biljnog svijeta, a s druge strane ova je zemlja raj za ljubitelje podmorja, mora i svih aktivnosti koje nudi magično plavetnilo Indijskog oceana. Tijekom 12 dana vaše nezaboravne afričke avanture u aranžmanu agencije A La Carte Travel uz vas će biti i najpoznatija Hrvatica koja živi na Diani Beach, Petka Coner. U ulozi vodiča i domaćina tijekom boravka u Keniji, Petka će vam na temelju dugogodišnjeg doživljenog i proživljenog afričkog iskustva pružiti korisne savjete, ali i otkriti prave tajne Afrike. Stoga krenimo na nezaboravnu avanturu na najboljoj safari destinaciji, a nakon toga slijedi odmor na najljepšoj plaži Afrike.


Putovanje započinje uzbudljivim safarijem u Nacionalnom parku Amboseli s moćnim Kilimandžarom u pozadini i posjetom selu Masaija. Fascinantan svijet divljih životinja, kao što su leopardi, zebre, bivoli, žirafe, gazele, te priroda čiju ljepotu je nemoguće riječima dočarati i zalazak sunca koji se ne zaboravlja – ono je što će vas pratiti idućih pet dana kroz nacionalne parkove Tsavo West i Tsavo East, poznatim po vodopadima Lugarda na rijeci Galani. Posjetit ćemo i rezervat životinja Lumo, čije su šumovite savane, visoravni i brda te ostaci tropske prašume idealna mjesta i za susret s bizonima, žirafama, lavovima, antilopama i raznim vrstama ptica. Nakon safari avanture nastavljamo putovanje prema plažama Indijskog oceana, a odredište je Diani Beach, najljepša plaža Afrike. Dugačka oko 25 km, karakteristična je po koraljnim grebenima koji se pružaju u tri reda. Pred nama su četiri dana rajskog odmora. Oni željni opuštanja neće odoljeti odmaranju u sjeni kokosovih palmi uz zvukove Indijskog oceana, a za zaljubljenike u aktivni odmor tu je ronjenje (snorkeling) i istraživanja ljepota koraljnih grebena u Marine parku. Prije povratka kući ne propustite kupnju suvenira te obilazak lokalnih sela.


Priuštite si avanturu života i u listopadu ove godine iskusite uzbudljivost safarija, uživajte u predivnim krajolicima Afrike te zaplivajte u magično tirkiznom Indijskom oceanu. Uz A La Carte Travel putovanje u Afriku je lako ostvarivo, sigurno i nezaboravno!

Cjelokupan program putovanja dostupan je na linku http://www.alacartetravel.hr/hr/travel/kenija/.